Lufthansa 7 Ağustos’a kadar İran ve Irak hava sahasını kullanmayacak

Avrupa'nın önde gelen hava taşımacılığı grubu Lufthansa pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da savaşın yayılması endişesiyle 7 Ağustos'a kadar uçuşlarında İran ve Irak hava sahasını kullanmayacağını duyurdu.

Alman şirket kararını "mevcut güvenlik analizi" temelinde gerekçelendirdi. Açıklamaya göre 7 Ağustos’a kadar İran ve Irak hava sahası kullanılmayacak. 

Lufthansa, Ürdün'ün Amman kentine uçuşlarını da 7 Ağustos'a kadar askıya aldığını ve daha önce 8 Ağustos olan Tel Aviv uçuşlarını askıya alma süresini 12 Ağustos'a kadar uzattığını duyurdu. 

Çarşamba günü Tahran'da Hamas'ın siyasi liderine düzenlenen suikast ve Salı günü Beyrut yakınlarında Lübnan Hizbullah'ının askeri liderinin öldürüldüğü İsrail saldırısının ardından geçen hafta çok sayıda havayolu Ortadoğu'daki çeşitli noktalara uçuşlarını askıya aldığını duyurmuştu.

İtalyan ITA grubu Tel Aviv uçuşlarını 6 Ağustos'a kadar askıya aldı. Cumartesi günü Air France ve Transavia, Tel Aviv seferlerini durdurmaksızın Beyrut'a uçuş iptallerini 6 Ağustos'a kadar uzattıklarını duyurdu.