Suudi Arabistan da vatandaşlarını Lübnan’ı ‘derhal’ terk etmeye çağırdı

Suudi Arabistan Pazar günü, Ortadoğu'da bir yanda İsrail, diğer yanda İran ve müttefikleri arasında askeri bir tırmanma korkusuyla vatandaşlarına "derhal" Lübnan'ı terk etmeleri çağrısında bulundu.

Beyrut'taki Suudi Büyükelçiliği X'te yaptığı açıklamada, Hizbullah’la çatışan İsrail'in saldırılar düzenlediği "güney Lübnan'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini" belirtti.

Büyükelçilik, Suudi vatandaşlarına "bu ülkeye seyahat yasağını uygulayarak Lübnan'ı derhal terk etmeleri" çağrısında bulundu.

İsrail’in Beyrut ve Tahran’da düzenlediği suikastların ardından savaşın yayılabileceği endişesiyle,  çok sayıda ülke Lübnan’daki vatandaşlarına çağrıda bulunarak bu ülkeyi terk etmelerini istedi.

30 Temmuz Salı akşamı Beyrut yakınlarında İsrail'in üstlendiği bir saldırıda Lübnan Şii hareketi Hizbullah’ın askeri şefi Fuad Şükr öldürüldü. Birkaç saat sonra çarşamba günü bu kez Tahran’da Filistinli Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, kaldığı evin bombalanması sonucu öldürüldü. Bu iki suikast ardından bölgesel savaş endişesi yeniden alevlendi. ABD, Fransa, İngiltere, İsveç, Kanada vatandaşlarını Lübnan’ı terk etmeye çağırdı.