14 Temmuz direnişi bugün İmralı’da sürüyor

14 Temmuz direnişçilerini anan HPG gerillaları Orhan Lotos ve Armanc Kolîs, 1982 yılında Diyarbakır zindanında başlayan direnişin bugün İmralı’da ve Kurdistan dağlarında devam ettiğini vurguladı.

HPG gerillaları Orhan Lotos ve Armanc Kolîs, 14 Temmuz direnişine ilişkin ANF’ye konuştu.


14 Temmuz şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Orhan Lotos, “Öncelikle 14 Temmuz direnişinin 42. yıldönümünde heval Kemal, Hayri, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz şahsında tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyorum. 14 Temmuz Kürdistan ve insanlık tarihinde önemli bir yere sahiptir. Bugün bile mücadelemizin tarzını belirliyor. İmralı Cezaevi’nde Önderliğimize yönelik tecrit ve işkenceler Diyarbakır Cezaevi koşullarından beter. Önder Apo 24 yıldır ağır bir tecrit altında. Aylardır avukatları ve ailesiyle görüştürülmüyor, kamuoyuna tek bir açıklaması verilmiyor.

Rêber Apo, İmralı adasındaki direnişini an be an devrimci bir duruşla büyütüyor. Özgürlük gerillaları da soykırım saldırılarına ve İmralı tecridine karşı başta Zap, Avaşin ve Metina başta olmak üzere Kürdistan’ın her alanında fedai bir ruhla büyük bir direniş sergiliyor. Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Vicdan sahibi ve yurtsever olan herkesin bu soykırım saldırılarına karşı direnmesi gerekir. Çünkü faşizme karşı tek seçenek direnmektir. Halkımıza güveniyor ve inanıyoruz, herkes bu onurlu direnişe katılmalı ve zafer bayrağını dalgalandırmalıdır. 14 Temmuz şehitlerini ve tüm devrim şehitlerini bir kez daha saygıyla anıyorum. Başarıya ulaşana kadar 14 Temmuz ruhuyla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

DİYARBAKIR ZİNDANINDAN İMRALI’YA KADAR DİRENİŞ KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR


14 Temmuz direnişçileri Kemal Pir, Mehmet Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz’ın 1982 yılında Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan vahşete karşı ölüm orucuna başladığını hatırlatan HPG gerillası Armanc Kolis ise şunları belirtti: “Heval Kemal, Hayri, Ali ve Akif özgürlüğe kavuşmak için böyle bir karar aldılar ve direnişlerini şehadete kadar sürdürdüler. 1982'de başlayan o direniş bugün hala devam ediyorsa bu kahramanlar sayesindedir. ‘Gücümü şehitlerden alıyorum’ diyen Önderlik de 24 yıldır İmralı’da kesintisiz bir direniş sergiliyor.

İşgalci düşman ne yaparsa yapsın Önderliğin iradesini kıramaz. Bugün İmralı’da ve Kürdistan dağlarında 14 Temmuz direniş ruhu yaşanıyor. Türk devleti bir kez daha zindanlarda tutsak arkadaşlarımızı telsim almak istiyor. 1982'den bugüne kadar kırılmayan direnişin sahibi o kahramanları bir kez daha saygı ile anıyorum, hepimiz onlara borçluyuz. Bu temelde mücadelemizi sürdüreceğiz ve halkımızın özgürlüğünü kaçınılmaz kılacağız.”