14 Temmuz inancın ve umudun gücüdür

YJA Star gerillası Ekin Dilda, gerillanın Kürt direniş tarihinde kısıtlı imkanlara rağmen büyük bir pay sahibi olduğunu ve her zaman başarılı olduğunu kaydederek, 14 Temmuz direnişi Kürt tarihinde inancın ve umudun gücü olduğunu vurguladı.

YJA Star gerillası Ekin Dilda, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eyleminin yıl dönümüne ilişkin ANF’ye konuştu.


Gerilla Ekin Dilda, 14 Temmuz Direnişinin Kürt gençleri üzerinde büyük bir etki yarattığına dikkat çekerek, bu direnişin Kurdistan Özgürlük Gerillası için güç ve moral kaynağı olduğunun altını çizdi.

14 TEMMUZ RUHUYLA MÜCADELE YÜKSELİYOR

Gerilla Ekin Dilda, 14 Temmuz 1982 yılında Amed zindanında başlayan direniş çizgisinin her gün yükselerek devam ettiğini belirterek, “14 Temmuz Amed zindanındaki direnişçilerin şahsında tüm devrim şehitlerini anıyor ve onların anısı önünde saygı ile eğiliyorum.  14 Temmuz deyince insanın aklına önce direniş geliyor. Çünkü bu direnişin bıraktığı iz asla unutulmaz ve günümüze kadar devam ediyor. 14 Temmuz’da Kemal Pir, Hayri, Ali ve Akif Yılmaz arkadaşlar sembolik bir direniş başlattılar ve şehadette kadar bu duruşu korudular. Günümüzde de zindanlarda olan arkadaşlarımız tüm baskılara rağmen direniyor, düşmanın direnişi boşa çıkarma isteğine rağmen direniş her gün büyüyor ve mücadele yükseliyor” dedi.

DİRENİŞ RUHU SAVAŞ TÜNELLERİNDE SÜRÜYOR

14 Temmuz’da yürütülen mücadele çizgisinin bugün savaş tünellerinde sürdürüldüğünü kaydeden Gerilla Ekin Dilda, “Savaş tünellerinde de direniş sürüyor. Düşman bu direnişi boğmak istiyor. Ancak arkadaşlar son nefeslerine kadar tüm teknik silahlara karşı büyük bir mücadele yürütüyor. Arkadaşlarımız düşmanın savaş tünellerine girmesine kolay kolay izin vermiyorlar. 14 Temmuz’da yürütülen mücadele bugün savaş tünellerinde devam ediyor. Yine en büyük direniş İmralı’da yürütülüyor. Önderlik şahsında bu direnişi kırmak istiyorlar. Fakat Önder Apo’nun ortaya koyduğu duruş düşmanı felce uğratmıştır. Önder Apo fikirleri ve geliştirdiği felsefe ile düşmanı çaresiz bırakmıştır. Düşmanın da artık bu direniş ile mücadele edecek tahammüllü kalmamıştır. Onun için savaşın tümünü tekniğe dayalı sürdürüyor. Tekniğe dayalı savaşıyor. Bizim mücadelemiz Önder Apo’nun felsefesi ile büyüyor. Onun için biz hiçbir zaman bu fikrin yok olmasına müsaade etmeyiz. Biz bu dava üzerinden mücadele ediyoruz. 14 Temmuz direnişimizin temeli oldu. O kahramanların esas aldığı çizgiyi kendimize örnek alıp mücadelemizi o temelde devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Gerilla Ekin Dilda, 14 Temmuz direniş çizgisini devam ettireceklerinin altını çizerek, “Biz HPG ve YJA Star gerillaları olarak bu direnişe sahip çıkacağız. Mücadelemizde 14 Temmuz ruhunu esas alıyor. Bijî Serok Apo, bijî berxwedaniya wan hevalan, şehîd namirin.’’