30 yıl 6 ay sonra tahliye edilen Aslan’a kitlesel karşılama

Mêrdîn’de 20 yaşınayken cezaevine konulan ve 30 yıl 6 ay sonra tahliye edilen yazar Yaşar Aslan, memleketinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

Yaşar Aslan, Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde 15 Ocak 1993’te henüz 20 yaşındayken tutuklanmıştı.

Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Aslan, keyfi ve sistematik bir suçlama olan  “Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası almıştı.

Yaşar Aslan, 30 yıl 6 aylık tutsaklığın ardından 3 Temmuz günü tahliye edildi.

Bugün 50 yaşında olan yazar, Tekirdağ’dan yakınları ile birlikte İstanbul’a, oradan da havayolu ile memleketi Mêrdîn’e geldi.

Aslan’ı, havaalanında MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHADFED) üyelerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi çiçeklerle karşıladı.

Yeşil Sol Parti Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş de karşılamaya katıldı. Aslan, kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşırken, Aslan ile bazı tutsak yakınları ve Barış Anneleri arasında duygusal anlar yaşandı.

Havaalanı önünde kısa bir açıklama yapan Aslan, “Sizlerden yana başımız dik, sizlerle birlikte keyifliyim. Daha önce de söyledim; cezaevlerinin sorunları çok fazla. Yoldaşlarımızın sizlerden beklediği çok şey var. Herkes elinden geleni yaptığı zaman en onlar için en iyisi o yaptığıdır. Hepiniz hoş geldiniz. Baş göz üstüne geldiniz” dedi.

Aslan ve beraberindekiler açıklamadan sonra Nisêbîn ilçesine geçti.