32 yıl önce katledilen Vedat Aydın mezarı başında anıldı

Halkın Emek Partisi (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın, Kurban Bayramı vesilesiyle Amed’deki mezarı başında anıldı.

5 Temmuz 1991 yılında evinden alındıktan sonra katledilen HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın, Amed’in Sûr (Sur) ilçesi Mardin Kapı Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğündeki ziyarete Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Amed milletvekili Adalet Kaya, Serhat Eren ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Ziyarette bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, “Vedat Aydın şahsında bütün ailelerimizin bayramını kutluyoruz. Aydın’lara sözümüzdür, bıraktıkları mücadele devam edecek” dedi.

Ceylan, “Türkiye ve Kurdistan’a diktikleri barış tohumları milyonlara ulaştı. Hayallerini gerçekleştirene kadar direniş devam edecek. Bu mücadeleyi yerde bırakmayacağız. Bayramın barışa ve özgürlüğe vesile olmasını istiyoruz” diye ekledi.

Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, 32 yıl önce Aydın’ın devletin karanlık güçleri tarafından katledildiğini vurguladı.

Kaya, Vedat Aydın’ın Kurdistan’da bir sembole dönüştüğünü belirterek şöyle devam etti: “Yıllar içinde bu karanlık devlet, Aydın gibi yüzlercesini katletti. Ama bizler de mücadeleyi yükselttik ve direnişi daha örgütlü bir biçimde sürdürmenin sözünü veriyoruz. O dönem hepimiz için bir travmaydı o dönemin yaralarını hala taşıyoruz. Devletin bütün kirli yöntemlerine karşı yoldaşlarımızın mücadelesini daha yükseğe taşımamın sözünü veriyoruz.”

Ziyaret, Vedat Aydın’ın mezarına karanfil bırakılıp dua okunmasıyla sona erdi.