61 yaşındaki hasta tutsak Muhlise Karagüzel için tahliye başvurusu

İzmir Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ve rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye kaldırılan Muhlise Karagüzel (61) için avukatları tahliye başvurusunda bulundu.

Nefes darlığı sorunu yaşayan ve 26 Ocak'ta İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde anjiyo olan Muhlise Karagüzel'in tıkanan damarları açılamadı, bu nedenle açık kalp ameliyatına ihtiyaç duyuldu. Ancak, yapılacak olan bu ameliyatın riskli olduğu belirtildi.

Ağır hasta tutsaklar listesinde yer alan Muhlise Karagüzel, cezaevindeki süreci boyunca üç kez kalp krizi geçirdi. Kalp krizleri dışında diyabet, hipertansiyon, astım, bel ve boyun fıtığı gibi ciddi sağlık sorunları bulunan Muhlise Karagüzel'in avukatları, müvekkillerinin sağlık durumu ve hastalıkları göz önüne alınarak infazın ertelenmesi ve denetimli serbestlik uygulamasından yararlanması talebiyle Cezaevi İdaresi ve Cezaevi Savcılığı'na başvuruda bulundu.

Muhlise Karagüzel’in avukatları Nehir Bilece, Ali İhsan Güven ve Eylem Zengin, müvekkilinin ciddi sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilmesi gerektiğini belirterek, İnfaz Ertelenmesi ve denetimli serbestlik uygulamalarının hayata geçirilmesi çağrısında bulundular.