86 yaşındaki hasta tutsak Türk'ün durumu ağır

Ankara ve İstanbul'daki eylemlerde 86 yaşındaki hasta tutsak Mustafa Sait Türk'ün durumunun ağır olduğuna dikkat çekildi.

Ankara'da Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi’nin her hafta düzenlediği eylem 466. haftasında devam etti. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binası önünde yapılan eylemde, İzmir Menemen R Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak Mustafa Sait Türk’ün durumuna dikkat çekildi. Açıklamayı İHD MYK üyesi Nuray Çevirmen yaptı.

Mustafa Sait Türk’ün 86 yaşında ve hasta olmasına rağmen cezaevinde tutulduğunu aktaran Çevirmen, “Mustafa Said Türk, 50 yıllık şeker hastası olup, 2016 sonrası iki kez beyin kanaması geçirmiştir. Yatağa bağımlı olup, öz bakımını yapamıyor, zaruri ihtiyaçları bakıcıları tarafından yerine getiriliyor. 2 yıl önce kalbine stent takılmıştır. Günde yaklaşık 4 kez olmak üzere 60 ünite insülin kullanıyor ve 4. evre böbrek yetmezliği mevcuttur. İleri derecede bel fıtığı rahatsızlığı mevcuttur. Ayrıca kronik olarak anemisi hastasıdır” dedi.
Çevirmen, "Hapishane idarelerinin dahi hastanın bakımının yapılamayacağını bildikleri ve heyetinde ‘yalnız başına hayatını devam ettiremez, sürekli hastalık ve kocama hali vardır’ tespitine rağmen yine aynı heyetin 'cezasının ertelenmesine gerek yoktur' kararının bilimsellikle bağdaşır bir yanı yoktur ve bu karar, kabul edilebilir bir karar değildir” dedi.

 
İSTANBUL
İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu da “F Oturumu” eyleminin 594’üncüsünü gerçekleştirdi. Dernek önünde yapılan eylemde İzmir Menemen R Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak Mustafa Sait Türk’ün sağlık durumuna dikkat çekildi.

 İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi Meral Nergis Şahin, ölüme terk edilen Türk’ün serbest bırakılması gerektiğini söyledi.