Çok sayıda kentte Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor

Adalet Nöbeti, Amed, Wan, İstanbul, Mêrdîn, İzmir, Adana ve Mersin'de "Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi, fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt meselesinin demokratik siyasi çözümü için birçok kentte tutsak yakınları Adalet Nöbeti eylemleri gerçekleştiriyor.

AMED

TUAY-DER öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DEM Parti İlçe binasında 44'üncü gününde devam ediyor. Eyleme MED TUHAD-FED yöneticileri ve yurttaşlar destek veriyor. Tutsak yakınları, mücadelelerini Kürtçe şarkılar ve "Bijî berxwedana zindana" sloganıyla sürdürdü.

WAN

TUHAY-DER’in öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DBP Wan il binasında 44'üncü gününde devam etti. Eylemi TJA, Barış Anneleri Meclisi Üyeleri, DEM Parti milletvekilleri ve DBP il eşbaşkanları ziyaret etti.

İSTANBUL

Adalet Nöbeti, Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde Sancaktepe ilçe binasında yürütülüyor. Eylemde "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım" ve "Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım" pankartları asıldı. Nöbette sloganlar ve Kürtçe kilamlar eşliğinde destek gösterisi yapılıyor.

İZMİR

Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve TJA öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, DBP Ege Bölge Temsilciliği'nde 10'uncu gününde devam ediyor. Nöbette "Li dijî tecrîdê berxwedan" ve "Ji bo aşitiya civakî em bibin dengê zindanan" gibi sloganlar atılıyor.

ADANA

AATUHAY-DER öncülüğünde başlatılan eylem, 45'inci gününde devam ediyor. DEM Parti yöneticileri nöbeti ziyaret ederek "Bijî berxwedana zindanan" sloganıyla destek verdiler.

MERSİN

Çukurova TUAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 45'inci gününde devam ediyor. Eyleme barış anneleri ve dernek üyeleri katılarak "Jin, jiyan, azadî", "Beji berxwedana zindana" ve "Tecride hayır, Öcalan’a özgürlük" sloganlarıyla destek veriliyor.