İHD ve HDP'den tutsak ailelerine ziyaret

İHD ve HDP yöneticileri, tutsak ailelerinin Adalet Nöbetini ziyaret etti.

Hasta ve tahliyeleri engellenen tutsakların yakınlarının, İzmir Barosu’nda sürdürdüğü Adalet Nöbeti 28’inci gününde devam etti. Nöbet yerinde “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” dövizleri açan tutsak yakınlarını İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi ile Halkların  Demokratik Partisi (HDP) Konak İlçe Örgütü ziyaret etti.

İHD İzmir Şube Başkanı Zafer İncin, Emine Şenyaşar ve tutsak yakınlarının eylemlerini selamladı. İncin, “Talepleri çok makuldür. Haksız yere çocuklarının infazı yakılıyorsa adalet talepleri de buna karşı makul ve meşrudur. Ama ne yazık ki birileri bu talepleri duymak istemiyor. Bu nedenle adalet talebi büyüyor. Zulüm durana kadar mücadele sürecek" diye belirtti.

İncin, "Buradaki çığlığın duyulmasını istiyoruz. Annelere daha fazla acı çektirmekten vazgeçin. Anneler yıllardır bu topraklarda evlatlarının yaşadıkları zulme  tanıklık ettiler. Sesleri duyulana kadar mücadeleye destek vereceğiz” dedi.

Ziyarete gelen HDP Konak İlçe Yöneticisi Ayten Gülmez de tutsak yakınlarının taleplerini sahiplendiklerini belirterek, “Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsaklar serbest bırakılsın. Tutsaklar üzerindeki baskılar son bulsun, tecrit kaldırılsın” diye konuştu.