‘İmralı zindanının kilidini kırmamız gerekir’

Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda olan Ramazan Demir, “Önderliğin özgürlüğü, tüm toplumun özgürlüğü demektir. Özgürlüğünü sağlamak için İmralı zindanının kilidini kırmamız gerekir” dedi.

Devam eden Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan kolunda yer alan Ahmet Pekbay ve Ramazan Demir, yürüyüşle ilgili ANF’ye konuştu.


Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Wan koluna Cizîr’den katılan Ahmet Pekbay, “Önderliğimize yönelik tecrit sona erene kadar eylemimizi sürdürmekte kararlıyız. Önderliğimiz için seferberlik ilan ettik. Bu seferberliğe katılmak gerekiyor. Önderliğimiz 25 yıldır zindanda ve üç yıldır kendisinden hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız” diye konuştu.


Tüm zorluklara rağmen Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nü sürdürdüklerini söyleyen Ramazan Demir ise şunları ifade etti: “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde çok ağır bir tecrit var. Amacımız bu tecridi kırmak. Yürüyüşümüzün son günü 15 Şubat’tır. 27 Kasım’dan bu yana zindandaki arkadaşlarımız da açlık grevi eyleminde. Kürt Halk Önderi ile görüşmeler sağlanana kadar bu eylemler devam edecektir. Önderliğin fiziki özgürlüğünün sağlanması sadece bir şahısla alakalı değildir. Önderliğin özgürlüğü, tüm toplumun özgürlüğü demektir. Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak için İmralı zindanının kilidini kırmamız gerekir.”