İran güçleri, katledilen eylemcilerin ailelerini kaçırdı!

“Jin, jiyan, azadî” direnişinde katledilenlerin aileleri, Saqiz’dan dönerken İran güçleri tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Doğu Kurdistan ve İran’da “Jin, jiyan, azadi” direnişlerinde katledilen çok sayıda eylemcinin aileleri, İran güçlerinin Saqiz kentinde yer alan Ayçi Mezarlığı’ndaki mezarların yerini değiştirmek istemesini protesto etmek etti. Ailelerin, eylemin ardından İran güçleri tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü öğrenildi.

AİLELERDEN HABER ALINAMIYOR

Haber alınamayan onlarca kişinin arasında şu isimler de var:

"İdam edilen siyasi tutsak Ramin Hassan’ın annesi Şerife Mirzayi, Kuhsar Minberi, Han ve Baran Minberi ile Peyman Minbarî’nin kardeşleri, Sarına Seidî’nin babası Haşim Seidî, Metin Nasrî ailesinden Mida Nasrî, Abdurehman Nasrî ve Limuyi Nasrî, Muhammed Emînî’nin kardeşi Hesen Emînî, annesi ve diğer aile fertleriyle birlikte, Saho Behmenî’nin babası Sadiq Bahmenî, Muimin Zendekerimi’nin annesi Hayat, Kiya ve Buna Muradi ve Ahmed Rahimi Bawki."

Jina Emini’nin mezarı da Ayçi Mezarlığı'nda bulunuyor. İran güçleri, bu mezarlıkta, mezarların yerini değiştirmek ve görünmeyecek bir yere götürmek için çalışmaya başlamıştı.