İstanbul’da gözaltına alınan kadınlara işkence

Türkiye ve Kurdistan’da 28 kentte yapılan ev baskınlarında İstanbul’da alınanlara baskın sırasında ve gözaltında işkence yapıldı.

Türkiye ve Kurdistan’da 16 Ocak tarihinde 28 kentte yapılan ev baskınlarında İstanbul’da gözaltına alınanlara işkence yapıldı.

İstanbul, Amed, Adana ve Dîlok başka olmak üzere 28 kentte 16 Ocak tarihinde yapılan ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri, Dem Parti Gençlik Meclisi Üyeleri ve Kadın Zamanı Derneği Başkanı’nın bulunduğu 165 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da gözaltına alınanların ev baskınlarında ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünde işkence gördüğü ortaya çıktı.

Bugün akşam saatlerinde avukatlarıyla yapılan görüşmelerde, gözaltına alınanlardan Birgül Uçar ve Gönül Karaman’a gözaltı sırasında ve emniyet müdürlüğünde işkence yapıldığı belirtildi. Gözaltına alınan kişiler, ev baskınlarında kapının kırıldığını, ailelerin darp edildiğini belirtti.

Avukat görüşmesi sırasında, gözaltına alınanlardan Gönül Karaman, ev baskınında babasının darp edildiğini anlattı. Diğer gözaltına alınanlar ise hem gözaltına alınırken hem de emniyet müdürlüğünde hakarete uğradığı ifade edildi.

‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla gözaltına alındıkları öğrenilen kişilere ev baskınlarında aile fotoğrafları, kitaplar, sarı kırmızı yeşil eşarplar sorulup, suç unsuru olarak el konuldu.