İsviçre İklim Grevi kampında Abdullah Öcalan'ın paradigması anlatıldı

İsviçre İklim Grevi hareketinin 3 Ağustos'ta başlayan ve 13 Ağustos'a kadar devam edecek olan “Sınırsız İklim Kampı”ında (No Borders Klimacamp) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ekolojik paradigması anlatıldı.

Basel kentinde devam eden kampta Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) adına bir panele katılan Özen Aytaç ekoloji paradigması, Kürt halkının geçtiğimiz yüz yıl içinde maruz kaldığı göçlerin sebepleri ile Kurdistan'da insan ve doğa kırımına değinirken, Türk devletinin insanlığa ve doğaya karşı suçlar işlediğini belirtti.

Aytaç, Türk devletinin Rojava’daki doğa kırımını da anlatırken, kimyasal silahların yol açtığı tahribatlara da dikkat çekti.

Aytaç, "Kurdistan'ın özgür dağlarında, özgürlük savaşçılarını karşı kullanılan kimyasal silahlar, aynı zamanda doğayı yok etmekte. O kimyasallar taştan suya, ırmaklara, denizlere akıp bütün dünyada tahribat yarattığı gibi, insanların göç etmesine sebep oluyor” şeklinde konuştu.

Kapitalist modernitenin sorun yaratığı ve sahte çözümlerle sınırlar belirlediğini kaydeden Aytaç, çözüm olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın geliştirdiği demokratik konfederal sistemi gösterdi. Başka bir dünyanın mümkün olduğunu göstermeye çalıştıklarını ifade eden Aytaç, “Geleceğimiz için, bu bizim ortak görevimizdir” dedi.

Büyük bir ilgi gören panel sonrasında, nasıl ortak hareket edilebileceği konusunda tartışma yürütüldü. 

Kamp aktivistleri 12 Ağustos'ta Basel kentinde 'No Borders' yürüyüşüne katılım sağlayacak ve 13 Ağustos’ta kamp etkinliklerine son verecek.