İzmir ve Van adalet nöbetlerinde Newroz mesajları

Tutsak ailelerinin İzmir ve Van’da aylardır sürdürdüğü adalet nöbetlerinde hasta tutsakların serbest bırakılması talebi tekrarlanırken, Newroz mesajları da verildi.

VAN

Van Barosu’ndaki Adalet Nöbeti üç ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Eylemi, 93’üncü gününde Van F Tipi Cezaevi’nde tutsak olan Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur ile Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tutsaklar Sedat ve Necmettin Abi’nin annesi Naciye Abi sürdürdü.

Eylemciler Van Barış Anneleri Meclisi İnisiyatifi üyeleri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Barış Annesi Bahar Acar, “Anneler aylardır burada, çocuklarının ve ailelerinin serbest bırakılması için nöbet tutuyor. Biz de adaletin sağlanmasını istiyoruz. Annelerle dayanışmak için ziyarete geldik. Yetkililer, Adalet Bakanı üzerine düşeni yapsın. Cezaevi kapıları açılsın” dedi.

İZMİR

İzmir Barosu’ndaki Adalet Nöbeti, 26 gündür devam devam ediyor. Adalet Nöbetini eylemini Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri ziyaret etti.

Ziyrayet konuşan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Sizin buna karşı mücadeleniz içerdeki her bir yoldaşımızın bu faşist saldırganlığa ve teröre karşı mücadelesi son derece önemlidir. Başta Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, her bir tutsağın özgürleşmesi mücadelesi hepimiz bakımından son derece gereklidir. Devlet bu konuda çok özel bir politika uyguluyor. Bununla örgütlü mücadeleyi sindirmeye çalışıyor. Biz de bu mücadelenin içindeyiz” şeklinde konuştu.

SKM MYK Üyesi Ebru Yiğit, tutsaklar üzerindeki baskı ve tecrit politikasına karşı mücadele etmenin kendileri için “görev” olduğunu belirterek, “Biliyoruz ki bu hapishanelere uygulanan tecrit sadece hapishanelerde bulunan tutsakların mücadelesiyle boşa düşürülemez.  Onların kendi üzerine düşeni açlık grevleri ve değişik eylemliliklerle yaptığını biliyoruz. Dışarıda kalanların da mücadeleyi omuzlaması gerekiyor. Sizin burada başlattığınız nöbeti de bu mücadeleleri birleştirme zemini olarak önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Adalet Nöbetçilerinden Hanım Sever Biz ne olursa olsun burayı boş bırakmıyoruz. Baskı tecrit hem dışarda hem içerde çok fazla. Biz hem onlar hem de hepimiz için bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Kanımızın son damlasına kadar buraya geleceğiz” şeklinde konuştu.

Adalet Nöbetçisi Medine Kaymaz, "Newroz'un Kürt halkına ve önderliğine özgürlük getirmesini diliyorum. Newroz'a İmralı Cezaevi ve tüm halka özgürlük için katılımın sağlanması gerekiyor. Bu yıl özgürlük yılı. Herkesin Newroz'unu kutlarım” dedi.