İzol Katliamı Davası’nın duruşması ertelendi

AKP'li eski Milletvekili Zülfükar İzol'un yakınlarının karıştığı ve aynı aileden 6 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın duruşması ertelendi.

Urfa’nın Siverek ilçesi Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran 2019 tarihinde AKP'nin eski Milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında aynı aileden Zozan İzol, eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ile oğlu Musa Serhat İzol katledilmişti. Katliama ilişkin açılan ve Aksaray 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın 10’uncu duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklular Serhat Ferman İzol Kayseri 1 Nolu T Tipi, Mehmet Metin İzol Elazığ T Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, birçok sanık, tanık ve müdafi ise salonda bulundu. Tutuksuz yargılanan 9 kişi ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Serhat Ferman İzol, Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol’un avukatları mahkeme salonundan, diğer sanıkların avukatları ise SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. 

Mahkeme heyeti; tutuklu Mehmet Metin İzol ve Serhat Ferman İzol'un tutukluluk hallerinin devamına, daha önce haklarında yakalama kararı çıkarılan kişiler için infazlarının beklenilmesine, Urfa, Siverek ve Elazığ başsavcılıklarına yazılan müzakerelerin akıbetinin sorulmasına, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına ilişkin talebin dosyadaki mevcut deliller, dosyanın gelmiş olduğu aşama dikkate alınarak reddine kararı verdi. Heyet duruşmayı 1 Haziran 2022 tarihine erteledi.