Öldürülen askerin videosu ortaya çıktı: Komutanımız sorumludur

Türk devleti tarafından 11 Temmuz’da yaşanan bir kazada öldüğü söylenen Erdem Kavlak, son videosunda "Bana bir şey olursa suçlusu bölük komutanlarımızdır" dedi.

Rojnews'in haberine göre, Türk devletinin 11 Temmuz’da bir kaza sonucu öldüğünü açıkladığı Sivaslı Erdem Kavlak’ın ölmeden önce yayımladığı görüntüler ortaya çıktı.

Erdem Kavlak’ın yayımladığı görüntülerde zorla savaş alanına götürüldükleri görülürken, Kavlak’ın kaza sonucu mu öldüğü yoksa Türk devleti tarafından mı öldürüldüğü henüz netlik kazanmadı.

'BANA BİR ŞEY OLURSA SUÇLU KOMUTANLARIMIZDIR'

Erdem Kavlak, savaş alanında çektiği videoda şunları söylüyor: "3 gündür buradayız ve bu 4’üncü günümüz oldu. Burada susuz kaldık. Eğer bana veya arkadaşlarıma bir şey olursa bunun suçlusu tabur ve bölük komutanlarımızdır. Eğer bana bir şey olursa bu videoyu Türk Savunma Bakanlığına ulaştırın.”

Sistematik bir şekilde savaş suçları işleyen Türk ordusunun daha önce kendi askerlerini yakmaya kadar varan çok sayıda vahşeti ortaya çıkmıştı. Gerilla alanlarında kimyasal silahlar da yoğun bir şekilde kullanan Türk ordusu bünyesinde, şüpheli ölümler ve iç infazlar sıklıkla yaşanıyor.