Özalp’ta 3 günlük iş için yandaş firmaya haksız kazanç

Özalp Belediyesini gasp eden kayyum, davetiyesiz kırımsız ihale yaparak yandaş firmaya 2 milyon 895 bin TL kazandırdı.

Kayyum tarafından yönetilen Özalp Belediyesinde 23 Mayıs’ta Prefabrik yemekhane binası yapım ihalesi gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 gün sürmesi gereken iş için 21/B’ye göre ihale yapıldı. 21/B ise ihale yasasında “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen ve yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can mal güvenliğini sağlaması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasını” öngörüyor.

Ancak yapılan ihalede 21/B maddesini gerçekleştirecek bir durum bulunmamasına rağmen kayyum ihaleyi yangından mal kaçırır gibi gerçekleştirdi. İhale yasasına göre en az üç firmanın ihaleye katılması gerekirken, hiçbir firmaya haber verilmedi ve tek ihaleye davetiye gönderilerek ihale gerçekleştirildi.

Üç günde yapılması planlanan prefabrik yemekhane yapım işi, 2 milyon 895 bin TL gibi fahiş bir fiyata kırımsız olarak AKP’li Çelikyay Turizm İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret LTD şirketine verildi. Kırımsız yapılan bu ihalede gasp edilen halkın belediyesi zarar ederken AKP’li yandaş firma haksız bir kazanç elde etti.