Özgürlük Yürüyüşçüleri fedai Ümit Acar’ı andı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüyen “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Qers kolu, 2018’de tecride karşı bedenini ateşe veren Ümit Acar'ı mezarı başında andı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü”nün Qers kolu, Êlih’in Hezo (Kozluk) ilçesinde İmralı tecridini protesto etmek için 27 Eylül 2018 yılında bedenini ateşe veren Ümit Acar'ı mezarı başında andı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri’nin anısına saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Kerem Canpolat, “Arkadaşımız bedenini ateşe verdiği dönem zorlu ve karanlık bir dönemdi. Sayın Öcalan’dan yine haber alınamıyordu ve baskılar fazlaydı. Bütün cezaevlerinde açlık grevleri vardı. Bu ortamda Ümit arkadaşımız bedenini ateşe vererek eylem gerçekleştirdi” dedi.

ABDULLAH ÖCALAN KONUŞSUN, HUZUR GERİ GELSİN

Kürtlerin baskılara karşı direniş içinde olduğunu belirten Canpolat, “Sayın Öcalan konuştuğu zaman huzur oldu, kimse yaşamını yitirmedi. Bir kez daha Sayın Öcalan konuşsun ve huzur geri gelsin diye yürüyoruz. Gittiğimiz her yerde bunu anlatıyoruz. Özel savaşı, kirli savaşı teşhir ediyoruz. Özgürlük ve demokrasi gelsin diye yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımızın mücadelesine sahip çıkıyoruz. Yürüyüşümüz Sayın Öcalan’ın fiziki özgülüğüne kavuşması içindir ve bu talebimiz gerçekleşene kadar yürüyüşümüz devam edecek. Artık anneler ağlamasın. Artık kimse yaşamını yitirmesin. Bu topraklara huzur gelecekse Sayın Öcalan özgür olmalı” diye belirtti.

BABA ACAR: EL ELE VERİP TARİHİ YAZALIM

Ümit Acar’ın Avrupa’da bulunan babası Hayrettin Acar da telefon ile katılarak, “Önderliğimiz özgür olana kadar her yerde ayakta olmamız gerek. Önderliğimiz özgür olmadan her gün bizim için karanlıktır. Herkes birbirine el vermeli. Dostlarımızı arttırmamız gerek. Bütün dostlarımıza çağrımızdır; bugün tarih yazma günü. Gelin el ele verelim, tarihi yazalım” dedi.

Anma “Şehîd namirin” sloganları eşliğinde mezara bırakılan çiçekler ile son buldu.