Özgürlük Yürüyüşçüleri Mehmet Sincar’ı andı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için eylemlerini sürdüren Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri, Êlih’te, katledilen Kürt siyasetçi Mehmet Sincar’ı andı.

Siyasetçiler ve demokratik kitle örgütleri temsilcilerinin başlattığı "Büyük Özgürlük Yürüyüşü", iki koldan devam ederken, yürüyüşün bir kolu, Êlih’te 4 Eylül 1993’te katledilen Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mehmet Sincar’ı katledildiği yerde andı.

Anma Çarşı Mahallesi'nde bulunan Elma Sokağı'nda yapıldı.  Anmaya Sincar'ın katledildiği saldırıda yaralanan DEP eski Milletvekili Nizamettin Toğuç da katıldı.

Anma sırasında Yürüyüşçüler ve beraberindekiler, Mehmet Sincar ve katledilen Kürt siyasetçi Habip Kılıç ile Metin Özdemir'in fotoğraflarını taşıdı.

DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Aslan yaptığı konuşmada "Cumhuriyet tarihi katliam, asimilasyon ve inkar ile dolu. Demokratik siyaset yapanlar katledildi, cezaevine atıldı. Katledenler cezalandırılmadı, ödüllendirildi. Mehmet Sincar’ın davası zaman aşımı gerekçesi ile tozlu raflara kaldırıldı. Faillerin kim olduğunu biliyoruz. Bir daha siyasetçilerimiz, gençlerimizi ölmesin diye yürüyoruz" dedi.

 Newruz Uysal Aslan, "Mehmet Sincar şahsında katledilen bütün arkadaşlarımıza sözümüz olsun; katledilen her arkadaşımızın katilleri ceza almadığı sürece, Kürt sorunu demokratik bir şekilde çözülmediğin sürece bu yürüyüşümüz devam edecek. Bu yürüyüş Mehmet Sincar, Mehmet Özdemir, Vedat Aydın, Musa Anter’in yürüyüşüdür. Mücadeleleri yolumuzu aydınlatıyor. Sayın Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar bu yürüyüş sürecek" diye ekledi.

Nizamettin Toğuç ise şöyle konuştu: "Mehmet Sincar, gözünü aç ve gör; arkadaşların, özgürlük yürüyüşçüleri burada. Bugün Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için bir yürüyüş var. Sayın Öcalan sıradan biri değil. Özgür olana kadar mücadele etmeye devam etmemiz gerek. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit Kürtler için kırmızı çizgidir. Sayın Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar eylemler devam etmeli. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür"

Anmada Sincar’ın vurulduğu yere karanfiller bırakıldı.