Özgürlük Yürüyüşçüleri Panos’ta

Agirî’den sonra Panos’ta bir araya gelen “Büyük Özgürlük Yürüyüş” eylemcileri, bir kez daha Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” dördüncü gününde Agirî’den sonra Panos’ta devam etti.

Qers kolunda yer alan yürüyüşçüler Panos’a ulaştığında “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla karşılandı.

Yürüyüşçüler ile ilçe halkı, soğuk havaya aldırış etmeden uzun bir süre halaya durdu.

Ardından ilçe merkezinden DEM Parti seçim bürosunun bulunduğu alana kadar yürüyüş yapılırken, DEM Parti Agirî Milletvekili Nejla Demir yaptığı konuşmada tecride vurgu yaptı.

Nejla Demir, “Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlük şartlarının sağlanması, Kürtlerin statüsü için diyalog yolunun açılması gerekiyor. Müzakerenin mutlaka başlatılmasını istiyoruz. Yürüyüşümüz bu temelde başladı ve bu temelde devam edecek” dedi.

Nejla Demir, 100 yıldır Kürtlere her türlü acının yaşatıldığını belirterek, “Hükümet artık bunu anlamalı; Kürtler direnişçi bir halktır. Devletin yüzyıllık pratiği nasıl ortaydaysa bizim de yüzyıllık direnişimiz ortadadır. Baskılar bizi hiçbir zaman sindiremedi ve susturamadı. Aksine her gün daha da güçlendik” ifadelerini kullandı.

Yürüyüşçüler daha sonra seçim bürosuna geçerek, ilçe halkıyla bir araya geldi ve Abdullah Öcalan’ın yazılarından bölümler okudu.