Özgürlük Yürüyüşçüleri, Sakine Cansız ve Aysel Doğan'ı andı

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Dêrsim’de Sakine Cansız ve Aysel Doğan’ı mezarları başında andı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'ne katılanlar, Dêrsim’de yaptıkları yürüyüşün ardından Paris’te katledilen Siyasetçi Sakine Cansız ve geçen yıl yaşamını yitiren Aysel Doğan’ı mezarı başında andı.

DEM Parti milletvekili Zeynep Oduncu, “Sakine yoldaş Paris'in ortasında 2 arkadaşımızla beraber katledildi. Üç kadın arkadaşımız Kürt özgürlük mücadelesinde bize ışık olmuş, yol göstermiş arkadaşlarımızdı. Katliamı yapanlar halen açığa çıkmış değil. Biz kadınlar olarak onların bıraktığı mirası sahipleniyor ve izlerinden yürüyoruz. Sakine Cansız ‘hep kavgaydı yaşamım’ diyordu, evet, hep kavgaydı yaşamı. Diyarbakır cezaevinde Esat Oktay’ın yüzüne tükürmüş bir insandı. Biz özgürlüğün bir an önce gelmesi için mücadele eden insanlar olarak özgürlüğü kazanacağımızı biliyoruz. Yürüyüşün 8. gününde bir kez daha Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt halkının statü kazanması için bir an önce adım atılması gerektiğini söylüyoruz. Değerleri arkadaşlarımızın mücadelesi mücadelemizdir” dedi.

Oduncu’nun ardından Abdullah Öcalan’ın Paris katliamı ile ilgili kaleme aldığı yazısı okundu. Anmada Cansız’ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Aysel Doğan’ın mezarını da ziyaret etti.