Özgürlük Yürüyüşçüleri Wêranşar’da: Barışın anahtarı İmralı’da

Riha’nın Wêranşar ilçesinde devam eden "Büyük Özgürlük Yürüyüşü"nde konuşan DEM Partili Ferit Şenyaşar, “Barışın anahtarı da İmralı’da ve Sayın Öcalan’dır. Barış sağlanana kadar bu yürüyüş sürecek” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü talebiyle başlatılan "Büyük Özgürlük Yürüyüşü", Riha'nın Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinin ardından Wêranşar ilçesine ulaştı.

Yürüyüşçü siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Serêkaniyê’den "Bijî berxwedana zindanan" sloganıyla uğurlandıktan sonra, Wêranşar ilçesinde de coşkuyla karşılandı.

Karacadağ Caddesi’nden Kışla Caddesi’nde bulunan DEM Parti İlçe Örgütü binasına doğru yapılan yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Eski Riha Caddesi boyunca “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla yapılan yürüyüş güzergahında bulunan dükkan ve evlerden zafer işaretleriyle halkın desteği görüldü.

Parti binası önüne gelen kitleye hitaben konuşan DEM Parti Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, “Bu yürüyüş çözüm ve barış yürüyüşüdür. Barışın anahtarı da İmralı’da ve Sayın Öcalan’dır. Barış sağlanana kadar bu yürüyüş sürecek” dedi.

Şenyaşar, şunları ifade etti: “Savaş annelerin gözyaşına neden oluyor. Sadece Kürt anneleri değil Türk anneleri de gözyaşı döküyor. Bizler yürürken cezaevinde de 77 gündür açlık grevi devam ediyor. Barış anneleri Adalet Nöbeti tutuyor. Eğer ülkeye onurlu bir barış gelecekse bu annelerin beyaz tülbentleri sayesinde olacaktır.”

Baskılara karşı geri adım atmayacaklarını vurgulayan Şenyaşar, “Bu yürüyüş barış sağlanana kadar devam edecek. Barışın muhatabı da Sayın Abdullah Öcalan’dır. Bir an önce tecridin kaldırılması ve barışın sağlanması gerekiyor. Tecrit kalkmadığı sürece mücadelede bitmeyecektir” diye ekledi.

Daha sonra halk Özgürlük Yürüyüşçüleri ile birlikte parti binasına geçti. Özgürlük Yürüyüşçüleri geceyi Wêranşar’da geçirecek, pazartesi günü ise Şemrex (Mazidağ) ilçesine geçecek.