Özgürlük Yürüyüşçülerine Elkê’de coşkulu karşılama

Şirnex'in Elkê (Beytüşşebap) ilçesine ulaşan Büyük Özgürlük Yürüyüşçüleri, "Bijî azadî, bimire koletî" sloganıyla muazzam bir karşılama ile karşılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için başlatılan "Büyük Özgürlük Yürüyüşü"nün Wan kolundaki katılımcılar, Elkê'de yoğun bir sevgi gösterileri ve destekle karşılandı.

Elkê yolunda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından karşılanan yürüyüşçüler, burada Kürtçe stranlar eşliğinde halaya durdu.

Daha sonra “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla yürüyüşe geçen eylemciler, ilçe girişinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Yürüyüş, DEM Parti ilçe binasına doğru devam etti ve sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî azadî bimire koletî (Yaşasın özgürlük, kahrolsun kölelik)” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı.

Parti binası önünde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, yürüyüşün amacını, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlamak olarak belirtti.

Dilan Ayan, “Bu taleple birlikte Kürt halkına yıllardır uygulanan asimilasyon politikasına karşı durmaktır. Yine Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü için Sayın Öcalan’ın asli muhatap olarak tekrardan müzakere masasında yerini almasıdır. Bu coşkuyla, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Özgürlük yürüyüşünde yer alan Cengiz Yerlikaya, Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecridin son 3 yıldır daha da ağırlaştığına dikkat çekti.

Tecridin insanlığa karşı suç olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Halkta bu eylemlere katılıp, değerlerine sahip çıksın. Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı tutsaklar açlık grevine girdi. İmralı’dan ses gelmezse cezaevlerinden cenazeler çıkacak. Yakınları olarak sessiz kalmamamız ve onlara sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

*DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen ise, “Sayın Öcalan üzerinde ki tecrit kalkmayana kadar Ortadoğu’daki savaşta son bulmayacak. Bundan kaynaklı hak savunucusu olan herkes bu tecride karşı durmalı. Bizlerde Botan örgütü olarak 4 gün özgürlük yolcularıyla beraber olacağız” şeklinde konuştu.

Parti binasında yapılan konuşmaların ardından özgürlük yürüyüşçüleri ve halk, söylenen şarkılar eşliğinde parti binasının önünde halay çekti.

Ziyaretin ardından Qileban ilçesinin Roboski köyüne geçilecek ve 28 Aralık 2011 tarihinde katledilen 34 yurttaşın mezarı ziyaret edilecek.