Özgürlük Yürüyüşçülerine Licê halkından coşkulu karşılama

Amed'in Licê ilçesine ulaşan Özgürlük Yürüyüşü, halkın yoğun ilgisi ve coşkulu katılımıyla karşılandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü talepleriyle yola çıkan siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, Licê halkı tarafından kitlesel bir şekilde karşılandı.

Licê kent girişinde polislerin "yasak kararı" gerekçesiyle engelleme yapma girişimine karşı yürüyüşçüler, sloganlarla ve kararlı bir duruşla DEM Parti ilçe binasına yöneldi.  

Yürüyüş güzergahındaki her sokakta, eylemcilerin halk tarafından coşkuyla selamlandığı gözlendi. Balkon ve pencerelerden yürüyüşçüleri destekleyen yurttaşlar, zafer işaretleri ve zılgıtlarla destek verdi.

Yürüyüşün sona erdiği DEM Parti ilçe örgütü önündeki açıklamada konuşan DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal Arslan, her geçtikleri kentte büyük bir etki yarattıklarını ve halkın selamlarıyla moral bulduklarını belirtti. Arslan, özgürlük ruhunun halkla birlikte özgürlük getirdiğini vurguladı.

DEM Parti Milletvekili Kamuran Tanhan, Licê'nin direnişle küllerinden doğduğunu ifade ederek, baskılara karşı direnişin tarihi bir etkileşim yarattığını belirtti. Tanhan, özgürlük için yürüdüklerini ve Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Tanhan, polis, asker ve korucuların karıştığı suçlarda uygulanan cezasızlık politikasına dikkat çekti.  Tahnan şöyle konuştu: "Katiller yargılanmazken, Mehmet Emin Özkan yaklaşık 30 yıl cezaevinde tutuldu. Katiller ise ellerini kollarını sallayarak geziyor. Ceylan Önkol evinin önünde havan topu ile katledildi. Bu Kürt halkına dönük bir düşmanlık. Sayın Öcalan konuştuğu zaman bütün Türkiye'ye bahar geldi. Ama bugün savaş isteyenler Sayın Öcalan'ın sesini dışarıya çıkmasını istemiyor. Sayın Öcalan sadece Kürtler için değil bütün halklar için bir umut. İmralı kapıları açılırsa barış gelir"

Açıklamanın ardından Licê ilçe binasına geçen yürüyüşçüler, halkın coşkulu katılımıyla ve Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun süre halaya durdu