Özgürlük Yürüyüşü Agirî’de: ‘Hukuksuzluğu kırmak bizim elimizde’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm için başlatılan “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” dördüncü gününde Agirî merkezde gerçekleşti.

Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Qers kolunda yer alan siyasetçi ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin dördüncü günün ilk durağı olan Agirî merkezde bir araya geldi.

DEM Parti seçim bürosuna kadar yapılan yürüyüşte sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bê serok jiyan nabe” sloganları attı.

Çevrede bulunan kent halkı da alkış ve zılgıtlarla yürüyüşçülere destek verdi.

Seçim bürosu önünde konuşan DEM Parti Agirî Milletvekili Heval Bozdağ, "Ezilenler ve demokrasi mücadelesi yürütenler, eşitlik ve adalet istiyorlar. Eşitlik ve adalet yeterli değil, bunu taçlandıracak şey özgürlüktür. Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebimizdir” dedi.

Heval Bozdağ,  “Amacımız bu yürüyüşle barışın taşlarını döşemektir. Bu yürüyüş, aynı zamanda faşizme karşı direnen halkların yürüyüşüdür. Bugün savunma sanayine, silah tüccarlarına ciddi bütçeler ayrılıyor. Ülke bütçesinin büyük bölümü savaşa aktarılıyor ve bu bütçe halkların cebinden çıkıyor. Bu bütçe halka harcansaydı refah gelirdi. İşte bu büyük yürüyüş bunun karşısında durmanın yürüyüşüdür” şeklinde konuştu.

"Bu yürüyüş gündem olmalı, tartışılmalıdır” diyen Bozdağ, şözlerini şöyle tamamladı: “Siyasetin, halkları düşmanlaştıran siyasetine son verilmelidir. Kürt halkı bunun bedelini de ödüyor. Her gittiğimiz yerde bu taleplerimizi dinlendireceğiz. Bugün zindanlarda açlık grevleri var. Kötü koşullar var. Tutsaklar buna karşı direniyorlar. Hukuksuzluğa karşı insanlar bedel ödüyor. Bu hukuksuzluğu kırmak bizim elimizdedir. Bunun için tüm halklarımızı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz."

Yürüyüşçüler, daha sonra Panos (Patnos) ilçesine doğru yola çıktı.