Şakran’da kadın tutsaklar susuz bırakıldı

İzmir Şakran Kadın Cezaevi'ndeki kadın tutsaklar, su kesintisinden dolayı sağlık sorunları ile karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Hak ihlallerinin doruk yaptığı cezaevlerinden biri olan Şakran Kadın Kapalı Cezaevi bu kez su kesintisiyle gündeme geldi.

Tutsak Besime Duru, annesi Makbule Duru ile 29 Haziran’da yaptığı telefon görüşmesinde artan sıcaklara rağmen susuz bırakıldıklarını bildirdi.

Tutsak Duru, cezaevinde yaklaşık bir haftadır su kesintisine maruz bırakıldıklarını belirtirken, ayrıca koğuşlarda kapasitenin üzerinde tutuklu bulunduğu için sağlık sorunlarından endişe ettiklerini aktardı.

Anne Makbule Duru, “Kızımın kaldığı 12 kişilik koğuşta 27 kişi tutuluyor. Tutukluların yanlarında çocuklarda var. 8 saatlik su kesintileri yaşanıyor. Tuvalet ve banyonun üstü açık olduğu için kokuya neden oluyor. Bu durum psikolojik ve sağlık sorunlarına yol açıyor” dedi.

Anne Duru, sıcak hava koşullarında su kesintisinin yaşamı daha da zorlaştırdığını söyleyerek, tutsakların taleplerinin karşılanması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.