Şehit Sara düşmanın saldırılarına boyun eğmedi

Şehit Sara, Rojbîn ve Ronahî’yi anan HPG’li Çiyager Amed ve Kamûran Amed, “Şehit Sara düşmanın saldırılarına boyun eğmedi. Sara’nın yoldaşları olarak bizler de isyan bayraklarını dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız (Sara), Leyla Şaylemez (Ronahî) ve Fidan Doğan (Rojbîn) 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te katledildi. HPG gerillası Çiyager Amed ve Kamuran Amed, şehit Sara’nın şehadetinin 11. yıl dönümünü vesilesiyle ANF’ye konuştu.


Konuşmasına devrim şehitlerini anarak başlayan gerilla Çiyager, şunları söyledi: "Öncelikle heval Sara, Rojbîn ve Ronahî şahsında tüm şehitleri saygıyla anıyorum. Bu arkadaşların mücadele tarihimizde çok önemli bir yeri var. Halkımız ve yoldaşlarımız heval Sara’nın düşmana karşı nasıl büyük bir direniş sergilediğini çok iyi biliyor. Heval Sara mücadelemizin bu düzeye gelmesinde önemli bir rol oynadı. Heval Sara deyince aklımıza mücadele ve direniş geliyor. Çünkü 1980’li yıllarda Önder Apo ve yoldaşlarıyla tanışıyor, örgüte katılıyor ve şehit düşene kadar savaşını sürdürüyor.

Amed zindanında tutsaklara diz çöktürmek isteyen işkenceci Esat Oktay’a karşı direnenlerden biridir heval Sara. Teorisi ve pratiği bir direnişçiydi. Zap, Avaşin ve Metina’daki savaş tünellerinde düşmana karşı mücadele eden yoldaşlarımız heval Sara’yı temsil ediyor. Heval Sara Dersimlidir ve Dersim’in asiliğini, boyun eğmeyen özelliğini almıştı. Dersim dağları gibi, Munzur gibi asiydi. Düşmanın saldırılarına boyun eğmedi. Bizler de Sara’nın yoldaşları ve ardılları olarak isyan bayraklarını dalgalandırmaya devam edeceğiz.”


MÜCADELEMİZİ DAHA DA GÜÇLÜ SÜRDÜRECEĞİZ

Şehit Sara, Ronah’i ve Rojbîn’i anarak konuşmasına başlayan HPG gerillası Kamûran Amed ise şunları belirtti: “Heval Sara ile kalma şansımız olmadı ama onun verdiği emekler sonucu çok büyük değerler yaratıldı. Ailem yurtsever bir aile değildi ama heval Sara’ya büyük hayranlık duyarlardı, benim de bu şekilde dikkatimi çekti. Partiye olan bağlılığı, mücadelede yaşamı ve Amed zindanındaki direnişi çok değerlidir. PKK içerisinde heval Sara çok farklı bir yere sahip. Önderlik de heval Sara'ya çok değer veriyordu. Heval Sara PKK’nin ilk kurucularındandır, hepimizin öncüsüdür.

Önderlik heval Sara’ya, ‘Kadın hareketinin lideri olabilirsin’ demişti. Şehit Sara’nın Botan’dan, Başur’a, Önderlik sahasına kadar emekleri vardı. Bizler de şuan bu emeğe sahip çıkıyoruz. Mersin’de fedai eylem yapan heval Sara Goyî ve heval Ruken de şehit Sara’nın direnişini esas aldı. Uzun süre mücadelede aktif bir rol oynayan heval Sara’yı ve mücadele yaşamını dile getirmek çok zor. Ne olursa olsun heval Sara’yı unutmayacağız. Bıraktığı yerden mücadelemizi daha da güçlü sürdüreceğiz.