Şenyaşar: Adalet sağlanmazsa nöbeti Ankara’ya taşıyacağız

Yeşil Sol Parti Milletvekilli Ferit Şenyaşar, 18 Temmuz’da görülecek duruşmada adil bir karar çıkmaması durumunda Adalet Nöbeti’ni Ankara’ya taşıyacaklarını duyurdu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, Pîrsûs’ta kayyumların keyfi uygulamalarına ve Şenyaşar Ailesi’nin davasına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Pîrsûs Belediyesi kayyumun kendi görüşünde olmayan muhtarları görevden alıp yerine kayyum atadığını paylaşan Şenyaşar, ayrıca kayyumun, Mili Eğitim Müdürlüğü’ne baskı kurduğunu ve 20 öğretmenin gerekçesiz olarak işlerine son verildiğini dile getirdi.

'PIRSÛS-RIHA YOLUNDA ÖLÜMLER YAŞANIYOR’

Pîrsûs- Riha yolunda her gün kazaların meydana geldiğini de ifade eden Şenyaşar, “Her gün bu kazalarda ölümler yaşanıyor. 5 yıldır bu yolun yapılacağına dair müjdeler veriliyor. İhaleler yapılıyor ancak bir türlü bu yollun çalışmalarına başlamış değiller. Bizler de Urfa’ya giderken yüzlerce cezaya tanık olduk” dedi.

DURUŞMA 18 TEMMUZ'DA 

Şenyaşar, 5 yıl önce AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından iki kardeşinin ve babasının katledilmesi ile tutsak edilen kardeşine dair süren davaya dikkati çekti. Yaşanan katliam nedeniyle annesi Emine Şenyaşar’ın adalet talebiyle 2 yıldır oturma eylemi yaptığını anımsatan Şenşayar, “Annem adalet bekliyor. 18 Temmuz’da Urfa Adliyesi önündeki bu nöbetimize son vereceğiz. Adalet Bakanlığı’nın bir sözünü hatırlatıyorum; ‘geç gelen adalet adalet değildir’ diyor. İş yerinde başlayıp devlet hastanesinde, kameraların, yüzlerce tanığın önünde bir katliam yapılıyor. Katliamı azmettiren kişi hala tutuklu değildir. İki evladı ve eşi hastanede katledilmiş olan anne, adliye önünde nöbet tutuyor. Bir evladı da üstlerin talimatıyla hala tutuklu bulunuyor. 18 Temmuz’da Malatya’da Hastane Katliamının davası görülecek. Burada hakimler karar verirken, toplum adına veriyor.  Bu duruşmada toplumun vicdanını rahatlatacak bir karar çıkmadığı taktirde annemle birlikte adalet nöbetimizi Ankara’ya taşıyacağız” diye konuştu.

Adil bir kararın çıkması halinde nöbeti sonlandıracaklarını da sözlerine ekleyen Şenyaşar, “Beş yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz. Davamızı takip eden, mücadelemizi destekleyen başta hukuk örgütlerine, siyasi parti temsilcilerine ve vicdanlı tüm halkımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.