Şenyaşar ailesi: Artık yeter!

Urfa’da katledilen yakınları için bir yılı aşkın bir süredir Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi “Artık yeter” diye isyan etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi bir yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

Şenyaşar ailesi, 9 Mart 2021’de başlayan nöbetin 379’uncu gününde bir kez daha adliye önüne geldi.

Adliyeye girip çıkan birçok kadın da Emine Şenyaşar’ı ziyaret etmeye devam ediyor.

Anne Şenyaşar, kendisine destek verenlere nöbet eylemine ilişkin kısa bilgi verirken, "Oğlum hapistedir. Oğlumun bırakılmasını istiyorum. Oğlumu rehin almışlar, bırakmıyorlar. Bu soğukta 1 yılı aşkındır nöbet tutuyoruz. Oğlum bırakılsın ki bizde nöbeti sonlandıralım" dedi.

Şenyaşar, bir oğlunun cezaevinde, kendisinin ise adliye önünde çürüdüğü tepkisinde bulunarak, "Diğerleri ise toprağa düştüler" diye ekledi.

Anne Şenyaşar, elinde Suruç Devlet Hastanesi'nde taşlanan ambulansın fotoğrafını göstererek, "Biz adaleti bekliyoruz. Bu hükümetinde adaleti yok. Artık yeter oğlumu bıraksınlar" ifadelerini kullandı.