Şenyaşar ailesi: Saray’da adalet mahkum edilmiş

Riha’da 2018’de katledilen yakınları için yıllardır kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesi, devam eden adaletsizliklere tepki göstererek, “Saray’da adalet mahkum edilmiş” dedi.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Adalet Nöbeti, 9 Mart 2021’de başlatıldı.

Anne Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin 821’inci gününde bir kez daha Pirsûs’taki evinden Riha’ya gelerek adliye önünde Şenyaşar ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda nöbete başladı.

Şenyaşar ailesi yeni eylem gününde sanal medya hesabında Adalet Bakanlığı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hesaplarını etiketleyerek, “Biraz daha sabır. Biraz daha mücadele. Adalet pankartının arkasındaki sarayda adalet mahkum edilmiş. Adalet Bakanı değişti, adaletsizlikler devam ediyor. 821’inci günde” mesajını paylaştı.