Şenyaşar ailesinden tatile hazırlanan hakim ve savcılara tepki

Urfa’da katledilen yakınları için Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Şenyaşar ailesi, 20 Temmuz’da hakim ve savcıların tatile gireceğini hatırlatarak, “Bu zulme ortak olanlar nasıl tatil yapacak?” diye sordu.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021 tarihinde başlatılan nöbet eyleminin 473’üncü gününde anne ve oğlu, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda yeni eylem gününü başlattı.

Ferit Şenyaşar, katliamın üzerinden dört yılı aşkın bir zamaın geçtiğini hatırlattı.

Şenayaşar, “Bu nöbetimiz ikinci yaza girdi. Aşırı bir sıcak var. Nöbete başlarken kararlı bir şekilde başladık” dedi.

Ferit Şenyaşar,  “Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Üstünlerin hukuku var. Bunu herkes görüyor. Bu anne, her gün bu adliye binası önünde oturuyor. ‘Ben savcıyım, hakimim’ diyen insanlar buna şahit oluyor ve önümüzden geçip gidiyorlar. AKP’li yöneticiler de ‘davanızda haklısınız sizin yanınızdayız’ diyorlar” diye ekledi.

Yaklaşan adli tatile de işaret eden Şenyaşar, şunları ifade etti:

“20 Temmuz’da adli tatil başlıyor. ‘Ben insanım’ diyen hakim ve savcılar da tatil yapacak. Bu zulme ortak olanlar, altına imza atarak nasıl tatil yapacaklar? Adliye kapısında yaşanan zulme tanık ol, altına imza at ve git ailenle tatil yap. Hukuken bu zulme ortak olanları insan olarak değerlendirmiyorum. İnsan olsalar bu hukuksuzluğun altına imza atmazlar.”