Şenyaşar ailesinin adliye önündeki son nöbeti

Riha’da 2018 yılında katledilen yakınları için adalet arayışını sürdüren Şenyaşar ailesi, Adalet Nöbeti 846’ncı gününde sonlandırdı.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi 846’ncı gününde de sürdürdü. Adalet Nöbeti, 9 Mart 2021’de başlatılmıştı.

Pirsûs’taki evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelen Emine Şenyaşar, “Şenyaşar ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda son nöbet eylemini tuttu.

Şenyaşar ailesi, 18 Temmuz'da Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava duruşmasında adalet sağlanmzsa, nöbetlerini Ankara’da devam ettireceklerini duyurdu.  

Kitlesel yapılan son nöbet eyleminde bir konuşma yapan Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, “846 gündür burada nöbet tuttuk. Nöbette bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 18 Temmuz’da yapılacak yargılama sonucu ya anne eve gidecek ya da bu pankartla Ankara’ya gidecek” dedi.

Ferit Şenyaşar, “Bir hukuksuzluk olduğunu herkes kabul etti ama adalet sağlanmadı. Katliamın görüntüleri çıktı. Bu katliamı yapan kişinin milletvekilliği bitti ama daha ifadesi alınmadı. Bu hukukun ayıbı. 18 Temmuz’da Malatya’da olacağız. Anne eve gitmek istiyor, Ankara’ya gitmek istemiyor. 5 yılı aşkındır tek kişilik hücrede tutulan kardeşimin serbest bırakılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu açıklama ardından adliye önündeki Adalet Nöbeti eylemi 846'ncı gününde sonlandırıldı.