Abdullah Öcalan’a özgürlük için altı kentte Adalet Nöbetleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri, çok sayıda kentte yoğun destek ziyaretleri ve katılımlarla sürüyor.

AMED

Amed'de Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 62. gününde sürüyor. Nöbet, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) ile Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) tarafından devralındı. Eylemde konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, “Anneler, Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kabul etmiyor ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Adalet Nöbet eylemlerinde ısrar ediyorlar. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, “Açlık grevi, Adalet Nöbeti ve yürüyüşün tek talebi var; o da Sayın Öcalan’ın özgürlüğüdür. Yeniden bir barış sürecinin başlatılmasıdır. Dört parça Kurdistan üzerindeki kirli politikaların son bulmasıdır” şeklinde konuştu.

WAN

Wan'da, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) tarafından öncülük edilen eylem, 62. günde devam ediyor. DBP binasında sürdürülen eylemi ziyaret edenler arasında konuşan TUHAY-DER Eşbaşkanı Edibe Babur, Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlaması gerektiğini vurgulayarak, Adalet Bakanlığı ve CPT'ye çağrıda bulundu. Babur, "Ülkede iktidar eliyle büyük bir hukuksuzluk devreye konulmuş durumda. Adalet Bakanlığı ve CPT'nin bir an önce İmralı Cezaevine giderek Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmesi gerekiyor" dedi.

ÊLİH

Êlih'teki eylem 4. gününde devam ederken, sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Direne direne kazanacağız” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı.

MÊRDÎN

Mêrdîn'de DBP il binasında devam eden Adalet Nöbeti’ni bugün de çok sayıda kişi ziyaret etti. Anneler ve ziyaretçiler birlikte şarkılar söylerken, eylemciler "Özgürlük Yürüyüşü"ne destek çağrısı yaptı. Barış Annesi Leyla Akar, "Bütün anneleri ve halkımızı çağırıyoruz; Önderlik için, kardeşlik için burada nöbetteyiz. Gelin el ele verelim" dedi.

İSTANBUL

İstanbul'da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, 54. gününde devam ediyor. Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) yöneticileri, DEM Parti Kartal ve Bağcılar ilçe örgütleri, DEM Parti Gençlik Meclisi, Muş Dernekler Federasyonu yöneticileri ve çok sayıda kişi eylemcileri ziyaret etti.  DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında gerçekleşen eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları atıldı.

ADANA

Adana'da Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 63. gününde devam ediyor. Gençler, "Silverto Kuşatması" adlı filmi izlerken, eylemde "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı. DEM Parti Adana Gençlik Meclisi üyeleri, bugünkü eylemi sürdürdü. Gençlerden Helin Bayna, tüm gençleri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmeye çağırdı.