'Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü bizim için hayati önemde'

Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu, "Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü bizim için hayati konu olmaktadır" diyerek, İmralı'da tecrit ve işkence uygulandığını belirtti.

Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı yazılı açıklama yaptı.

Avukatların, ailelerin görüşme başvurularının sayısızca reddedildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Anlaşılacağı üzere Sayın Abdullah Öcalan üzerinde tam bir izolasyon ve tecrit söz konusudur. Bunun uluslararası literatürde işkence olduğunu herkes gibi biz de çok iyi biliyoruz. Buna rağmen başta Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere uluslararası meşru kurumlar sorumluluklarının gereğini yerine getirmiyor, Türk devletinin hukuk dışı keyfi yaklaşımını idare etmektedirler" denildi.

'NEFES ALMAMIZI ABDULLAH ÖCALAN'A BORÇLUYUZ'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Halbuki Sayın Abdullah Öcalan tarihte ilk kez kadim Mezopotamya coğrafyasındaki halklar ve inançlar arasında ortak ve birlikte yaşamı savunmakla kalmamış, ilk kez barışa giden yolun mimarı olmuştur. Bu nedenle Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış bu ağır tecridi ve işkenceyi Mezopotamya Dinler ve İnançlar Platformu olarak şiddetle reddediyor, kabul etmiyoruz. Yıllardır yaşadığımız coğrafyada uğradığımız katliam ve soykırımlardan sonra ilk kez nefes aldığımız ve barış içinde birlikte yaşamanın haklı onurunu yaşıyor olmayı Sayın Abdullah Öcalan’a borçluyuz. Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü bizim için hayati konu olmaktadır. Asuri- Süryani, İslam, Êzidî, Alevi, Yarsan, Feyl ve Kakai inancından insanlar başta olmak üzere Mezopotamya'da yaşayan halklar ve inançlar olarak Türk devletini bu hukuk dışı uygulamalarından vazgeçmeye, Avrupa Konseyi’ni ve CPT’ yi de görev ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz."