Adalet Nöbeti eylemcileri kararlı

İstanbul, Amed ve Wan'daki dalet Nöbeti eylemlerinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mutlak tecrit altında tutulmasına karşı mücadele sürüyor.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde İstanbul'da başlatılan eylem 67'nci gününde devam ederken, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Amed ve Wan'da 74'üncü gününde devam ediyor.

İstanbul'daki eylemin bugünkü adresi Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Küçükçekmece İlçe Örgütü binası oldu. Nöbetin sürdüğü salona asılan pankartlarda, "Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım" ve "Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım" mesajları yer aldı. Eylemde tutsak yakınları, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı beyaz önlükleri giyerken, sık sık "Bijî berxwedana zindanan" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

Amed'de, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde devam eden eylem, 74'üncü gününde DEM Parti Rêzan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında sürdü. Ziyaretçiler, tecridin kaldırılmasını talep ederken, eylemdeki tutsak yakınları Kürtçe şarkılar seslendirdi ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganı attılar.

Wan'da, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti 74'üncü gününde DBP İl Örgütü binasında devam etti. "Büyük Özgürlük Yürüyüşü"nde yer alan TUHAY-DER üyesi İsmet Yakut, eyleme katılımını açıklarken, "Tutsakların başlattığı açlık grevi eylemi ve dışarıda tutuklu ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti'nin sonuna kadar destekçisi olacağız. Sayın Öcalan'a yönelik tecrit son bulana kadar mücadelemizden geri durmayacağız” dedi. Adalet Nöbeti eylemcileri, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirttiler.