Adalet Nöbeti eylemleri kararlılıkla sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle cezaevlerindeki açlık grevlerine paralel olarak çok sayıda kentte Adalet Nöbeti eylemleri de devam ediyor.

WAN

Wan'da, Kürt Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemi tutsak yakınları ile TUHAY-DER'in öncülüğünde 60. gününde devam etti. DBP İl Örgütü binasında gerçekleşen eylemi çok sayıda kişi ziyaret etti. Yazar Heval Dılbıhar, İmralı Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin, Kürt halkının özgürlük mücadelesini engelleyemeyeceğini belirtti. Kürt halkının, baskı ve zulme rağmen özgürlük mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti.

AMED

Amed'de, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle yürütülen "Adalet Nöbeti" eylemi ikinci ayına girdi. Eylemi ziyaret eden Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Amed Şube yöneticileri ve Rezan (Bağlar) Belediyesi Meclis üyeleri, hasta tutsakların tedavi edilmesini ve cezaları bitenlerin serbest bırakılmasını talep etti. Nöbet eylemcileri, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganlarıyla eylemlerini sürdürdü.

İZMİR

İzmir'de, EGE TUHAYDER ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 18. gününde devam etti. Kürtçe ve Türkçe pankartların açıldığı eyleme DEM Parti Denizli, Bodrum ve Bayraklı il ve ilçe örgütleri ile KESK İzmir Şubeleri Platformu üyeleri destek verdi. Eylemde, "Ji bo edaletê tecrîdê bişkînin, ji bo aştiya civakî em bibin dengê zindanan" ve "Li dijî tecrîdê berxwedan" sloganları atıldı.

İSTANBUL

İstanbul'da, MATUHAY-DER öncülüğünde DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında gerçekleşen Adalet Nöbeti 52. gününde. Eyleme Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle devam edildi. Nöbetin devam edeceği mesajı verildi.

ADANA

Adana'da, AATUHAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 61. gününde devam ediyor. Gençler, eylemi devralarak "Bê serok jiyan nabe" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarıyla dayanışmayı sürdürdü.

MÊRDÎN

Mêrdîn'de Adalet Nöbeti eylemleri DBP binasında devam ediyor. Çok sayıda kişi eylemi ziyaret etti. “Büyük Özgürlük Yürüyüşü"ne dair tartışmalar yürütüldü. Adalet Nöbeti’ne katılanlar, Özgürlük Yürüyüşü’nü büyüteceklerini vurguladı.

ÊLÎH

Êlih'te DEM Parti Êlih Belediye Eşbaşkan adayları Gülistan Sönük ve Mehdi Öztüzün, eyleme destek verdi. Gün boyunca ziyaretler sürerken, eylemde sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin, jiyan, azadî” sloganları atıldı.

DEM Parti İl Eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mustafa Mesut Tekik, eylemler için duyarlılık çağrısı yaparak, hukuksuzlukların son bulması için tüm kesimleri “mücadeleye” çağırdı.

MERSİN

Mersin’de Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi dernek binasında devam etti.

Nöbet eylemini Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ziyaret ederek, “Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, tutsakların taleplerinin kabul edilmesi gerekir” dedi.

Barış Anneleri Meclisi üyesi Emine Eren, “Önderimiz üzerindeki bu tecrit kalkmadığı, açlık grevleri devam ettiği sürece biz de mücadelemize devam edeceğiz. Biz Kürtler için de Türkler için de barış istiyoruz" ifadelerini kullandı.