Adalet Nöbeti eylemlerinde Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm talepleriyle başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri birçok kentte devam ediyor.

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan ve üç yıldır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle gerçekleştirilen Adalet Nöbeti eylemleri onlarca gündür devam ediyor.

AMED

Amed’de Adalet Nöbeti, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM) Rezan (Bağlar) ilçe binasında yapılıyor. Eylemciler, tecridin insanlığa karşı suç olduğunu vurgulayarak Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti. Avrupa'da yaşayan Kürt sanatçılar, Adalet Nöbeti'ne desteklerini görüntülü açıklamalarla ileterek, barış ve birlik çağrısında bulundular.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 43. gününde devam ediyor. DEM Parti Seyhan İlçe Örgütü yöneticileri, eylemde bulunanları ziyaret ederek desteklerini iletti. Eylem boyunca "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

MÊRDÎN

Mêrdîn’de Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ne, emekçiler ile 78’liler Girişimi Qoser (Kızıltepe) Temsilciliği de destek verdi. Eylemciler Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün önemini vurgulayarak, Kürt halkının barış isteğini dile getirdi.

Adalet Nöbeti’ne destek vermek amacıyla ziyarette bulunan tutsak yakını Mizgin Deniz de, cezaevlerine ses olunması gerektiğini belirtti. Kayseri Bünyan Kapalı Cezaevi’nde tek başına hücrede tutulan Elif Deniz'in annesi, kızının sağlığı açısından endişeli ve tek kişilik hücreden çıkarılmasını talep etti. Anne Mizgin Deniz, “Elif tek başına hücrede kalamaz. Tek başına hücrede krize girmesi durumunda ne olacak? Elif’in tekli hücreden çıkarılmasını istiyorum” dedi.

WAN

Tutsak yakınları ile TUHAY-DER’in öncülük ettiği Adalet Nöbeti, 42’nci gününde devam etti. DBP Wan İl Örgütü binasında devam eden nöbeti, DEM Parti Erdîş İlçe Örgütü, DBP İlçe Örgütü yöneticileri, Erdîş Dil Kültür Sanat Araştırmaları Merkezi (ARSİSA) ve çok sayıda kişi ziyaret etti.

Erdîş TUHAY-DER Sözcüsü Mehmet Nuri Çiçek, ziyarete yaptığı konuşmada “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’dan yıllardır haber alamıyoruz. Bu ülkede barış yok, adalet yok, beraberlik yok kendi anayasalarına uymayan bir devlet var. Bir insandan, 34 aydır nasıl haber alınamıyor? Bu devlet adaletten korkuyor. Barışın sesinden korkuyor. Biz hükümeti adaleti sağlamaya çağırıyoruz” diye konuştu.  

MERSİN

Çukurova TUAY-DER öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti, Barış Anneleri Meclisi ve Mersin halkının yoğun katılımıyla sürüyor. DEM Parti Akdeniz Belediye Eşbaşkanı adayları ve DEM Parti il ve ilçe örgütleri, nöbetteki aileleri ziyaret ederek desteklerini iletti. Nöbette kısa bir konuşma yapan Çukurova TUAY-DER Eşbaşkanı Ergin Altuntaş, “Direniş alanlarımızı sahiplenmemiz gerekiyor. Bizlere düşen tarihi sorumluluk direniş alanlarımızı güçlendirerek Önderlik üzerindeki tecridin kırılmasını sağlamak” şeklinde konuştu.