Adalet Nöbeti'ndeki Anneler: Özgürlük Yürüyüşü'nü sahiplenelim

Amed’de Adalet Nöbeti eylemi sürdüren anneler, "Bizler Sayın Abdullah Öcalan özgürlüğünü istiyoruz. Başlatılan Özgürlük Yürüyüş'nün amacı adalet, eşitlik ve insanlık içindir. Herkes Özgürlük Yürüyüşü'nü sahiplensin" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılan tecrit politikalarına dikkat çekmek ve fiziki özgürlüğünü sağlamak için 1 Şubat’ta Wan ve Qers’ten başlayan Özgürlük Yürüyüşü devam ediyor. Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers ve Wan kolu 13 Şubat’ta Amed'e varacak.

ANF'ye konuşan Adalet Nöbeti'ndeki anneler, tecridin kalkması için başlatılan mücadelenin önemine dikkat çekerek Özgürlük Yürüyüşü’nü sahiplenme çağrısında bulundu.

YÜRÜYÜŞÜN AMACI ADALET, EŞİTLİK VE İNSANLIKTIR

Tecride karşı başlatılan eylemlerin önemli olduğunu ve herkesin destek vermesi gerektiğini belirten Meryem Soylu, "Buradan cezaevlerinde mücadele edenleri selamlıyorum. Bizler burada Adalet Nöbeti'ndeyiz. Nöbet boyunca tek söylediğimiz barış ve adalettir. Sistem, annelerin taleplerini yerine getirmesi lazımdır. Artık bugünden itibaren Kürt halkının iradesini kimse kıramaz. Düşman ne yaparsa yapsın Kürt halkının iradesini kıramayacaktır. Sistem artık Kürt halkıyla masaya oturmaya mecburdur. Adalet için yürüyüşe başlayan arkadaşlarımızı ve mücadelelerini selamlıyorum. Onların yürüyüşü çok önemlidir ve haklı bir direniştir. Yürüyüşün amacı adalet, eşitlik ve insanlık içindir" diye konuştu.

BÜTÜN TUTSAKLAR SERBEST KALANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

13 Şubat’ta Amed'e varacak Özgürlük Yürüyüşüne katılım çağrısında bulunan Meryem Soylu, şunları dile getirdi: "Yürüyüşü başlatan arkadaşlarımızı yalnız bırakmamamız gerekiyor. Buradan Amed halkına çağrı yapıyorum; 13 Şubat günü kendine Kürdüm diyen herkesin bütün işini bırakıp Büyük Özgürlük Yürüyüşü'ne destek vermesi lazım. O gün binlerce insan toplanıp mücadele ve yürüyüşe destek vermelidir. Çünkü bu yürüyüş; özgürlük, adalet ve birlik yürüyüşüdür. Bu yürüyüş sadece Kürtler için değil bütün Türkiye halkları içindir. Bugün tecritten bahsediyoruz, tecrit sadece zindanda değil tecrit bütün Kürt halkına sirayet etmiştir. Gelin adalet ve barış için 13 Şubat günü alanlarda olalım, hep birlikte yürüyelim. Bizler artık ölüm ve gözyaşı istemiyoruz. Herkes çok iyi biliyor ki eşitlik ve özgürlüğün anahtarı İmralı'dadır. Her şey Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile başlar ve onunla biter. Bütün halkımızın mücadeleye böyle bakması lazım. Kürt Halk Önderi ve bütün tutsaklar serbest kalana kadar mücadelemiz etmeye devam edeceğiz."

SAYIN ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ

DBP Amed İl Yöneticisi olan ve annelerle birlikte Adalet Nöbeti tutan Müşeher Ülker, 1 Şubat’ta başlayan Özgürlük Yürüyüşü’nün önemine dikkat çekerek, şunları aktardı: "Biz anneler adalet için günlerdir burada nöbet tutuyoruz. Bizler Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü istiyoruz. Tecridin kırılması adına başlığımız bu eylemler bugün büyümüştür. İki koldan başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü var. Özgürlük Yürüyüşü 13 Şubat’ta Amed'e varacak. Yürüyüş, Sayın Öcalan'ın memleketine kadar devam edecek. Yüzyıldır Kürt halkı büyük bir zulüm ve baskı içinde. Bizler artık eski Kürtler değiliz. Başlatılan yürüyüş, barış yürüyüşüdür. Önderliğimizden yıllardır haber alınamıyor. Yürüyüşün amacı tecridi kırmaktır. Barış, adalet ve eşitlik isteyen herkesin bu yürüyüşe ve mücadeleye ses vermesi gerekiyor. Bütün anneler olarak tek talebimiz barıştır. Herkes artık ayağa kalkmalı, mücadele ederek birbirine destek vermelidir."