Adalet Nöbetleri: Özgürlüğe kadar mücadele!

Adalet Nöbeti eylemini sürdüren halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadelenin büyüyerek süreceği mesajını verdi.

Amed, Wan, İstanbul, Adana ve Mersin’de “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbetleri sürüyor.

 
WAN
Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) ve tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 35’inci gününde devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasında düzenlenen eylemi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Artemêt (Edremit) belediye eşbaşkan aday adayları, ilçeye bağlı Suphan Mahalle halkının yanı sıra birçok kişi ziyaret etti.
Eylemde konuşanlardan Saliha Yazıcı, "Sayın Abdullah Öcalan serbest bırakılsın. Adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ardından konuşan tutsak yakınlarından Gül Öztürk ise cezaevindeki tutsakların serbest bırakılmasını talep ederek, barış isteyen herkesi eylemlerine destek vermeye çağırdı.
Tutsak yakınlarından Hasan Pala da eylemlerinin adalete vesile olmasını diledi. Savaş politikalarının kimseye bir yarar sağlamadığını kaydeden Pala, vicdan sahibi olan herkesi tecride karşı ses çıkarmaya çağırdı.
Konuşmaların ardından eylemde “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.


AMED
Tutsak yakınları tarafından Amed’in Rezan ilçesinde DEM Parti binasında başlatılan Adalet Nöbeti 36’ncı gününe girdi. Çok sayıda tutsak yakınının katıldığı eylemi, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA), Barış Anneleri Meclisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sûr (Sur) İlçe Örgütü üye ve yöneticileri ziyaret etti.
Eylemciler, nöbet boyunca sık sık Kürtçe şarkılar söyleyerek, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı attı. Tutsak yakınlarından Meryem Soylu, '90’lı yıllarda Amed’in köylerinden birinin yakılması üzerine bestelediği dengbeji ezgisini seslendirdi.
Nöbet, Kürtçe stran, zılgıt ve sloganlarla devam etti.
 

ADANA 
Adana'da Akdeniz Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 36'ncı gününde. Dernek binasındaki eyleme çok sayıda kişi katıldı.

 
MERSİN
Mersin'de Çukurova TUAY-DER tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 36 gündür sürüyor. Barış Anneleri Meclisi ile DEM Parti yöneticileri bugünkü eylemi ziyaret etti. Nöbet eyleminde sık sık “Jin, jiyan, azadî” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atıldı.  Nöbette konuşan tutsak annesi Zeliha Kaya, “Tecrit kırılsın istiyoruz. Cezaevindeki tutuklular özgürleşsin. Kimse ölmesin, barış istiyoruz” dedi. 
 

İSTANBUL 
Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti,  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenler ilçe binasında 27’nci gününde sürdü.
Nöbet eylemine DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri ziyarette bulundu. Eylemde tutsak yakınları Kürtçe kilamlar söylerken,  sık sık “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” , “Bijî Berxwedana zindanan” sloganları atıldı.
Tutsak yakınlarına dayanışma dileklerini ileten DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri, Kürt halkının yıllardır mücadele verdiğine dikkat çekti. Gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiği ve barışın sağlanması için de İmralı kapılarının açılması gerektiğini dile getirdi.
 Adalet Nöbeti eylemini sürdüren tutsak yakınları ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

MÊRDÎN

Mêrdîn’de dün başlatılan Adalet Nöbeti 2’nci gününde de devam ediyor. DBP İl binasında nöbet eylemini Barış Anneleri ve tutuklu yakınları sürdürürken, eylemi bugün Mêrdîn Baro Başkanı İsmail Elik ile beraberindeki heyetin yanı sıra KESK, İHD ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mêrdîn İl Koordinasyon Kurulu üyeleri ziyaret etti. Ziyaret eden kurumlar, taleplerin karşılanması yönünde girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.

Adalet Nöbeti’ndeki ailelerden Türkan Durç, “Buradaki nöbetimiz Önderlik içindir. Önderlik bu tecritten çıkmadığı sürece ne cezaevleri özgür olabilir ne de Kürt milleti özgür olabilir. Bizim isteğimiz de budur. Önderliğimiz de öyle biri ki, uzun zamandır O’nun gibi bir gelmedi buraya. Esaret altındaki halklar için umut olan bir Önderlik’tir. Dünya ve Ortadoğu’nun esaret altındaki halkları için dünyaya gelmiş. Barış, eşitlik istiyor. Köleliğin ortadan kalkmasını kabul etmedikleri için bu tecridi sürdürüyorlar. Biz de buna karşı çıkmak için, bu tecridin kalkması için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Türkan Durç konuşmasında şu hususlara da dikkat çekti:

“Bizler Kürt halkının varlığını savunuyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Kürt halkı yok diyenlere karşı direndik, direniyoruz. Bütün savaşların ardından barış yapılmıştır. Dünya savaşsız olmadığı gibi barış olmadan da olmaz. Her savaşın ardından barış olmak zorunda. Her yerde olduğu gibi Kürtlerle de barış olmak zorunda. Bu nedenle biz barış istiyoruz. Annelerle barış daha çabuk olacak. Köylerde bile bir kavga olduğunda bizler başımızdaki yazmayı ortaya atar o kavgayı durdururduk. Bu nedenle Barış Annesi olduk. Bu savaşı durdurmak için. Yoksulların çocukları bu savaşta hayatını kaybetmesin, biz de her halk gibi özgür olalım istiyoruz. Biz de her halk gibi yaşamak istiyoruz. Bu nedenle de bugün burada eylemdeyiz.”