Adalet Nöbetleri: Direnişi büyütürsek iktidar geri adım atar

Adalet Nöbetlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verildi, "Direnişi büyütürsek iktidar geri adım atar. Tutsakların sesini dışarıya yansıtalım" denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için birçok kentte başlatılan Adalet Nöbetleri devam etti.


WAN
Wan'da, "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbeti, 66'ncı gününde sürdü. Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde sürdürülen nöbette yer alan eylemcilere, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Milletvekili Pervin Buldan ile partinin kentteki belediye eşbaşkan adayları destek ziyaretinde bulundu.
Adalet Nöbetinde konuşan Milletvekili Pervin Buldan, başlatılan eylemin son derece anlamlı ve kıymetli olduğunu dile getirerek, "Öncelikle annelerimizin bu kıymetli ve değerli mücadelelerini selamlıyorum. Tutsaklarımız bugün bedenlerin açlık grevine yatırmış durumda. Tutsak yakınları, açlık grevindekilerin talepleri yerine getirilsin diye Adalet Nöbeti eylemini sürdürüyorlar. Bugün annelerimizin uzun süredir başlattıkları adalet nöbetini ziyaret etmek bizim için çok anlamlı ve çok kıymetlidir. Bu ülkeye eğer demokrasi, barış ve özgürlük gelecekse elbetteki annelerimizin vermiş olduğu bu mücadele sonucunda gelecektir”  diye konuştu.
Eylemde yer alan Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Zekiye Kaya ise "Yıllardır anneler adalet için sesleniyor. Ama bu çağrımız bazı kesimler tarafında duyulmak istenilmiyor.  Buradan bütün zindanlardaki arkadaşlarımıza selam olsun. Temennimiz tecrit ve baskıların son bulması için bir an önce adım atılması. Bu Adalet Nöbeti’nin kardeşliğe, barışa ve özgürlüğe vesile olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.


AMED
Amed’de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 66’ıncı gününde devam etti. DEM Parti Rezan ilçe örgütü binasında süren nöbete katılanlar yine Kürtçe ve Türkçe olarak “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi.
DEM Parti il, ilçe yöneticileri ile halkın gün boyu ziyaret ettiği nöbet eyleminde, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mesajlar verildi.
Eylem sırasında Kürtçe şarkılar söylendi.


ÊLIH
Êlih’teki Adalet Nöbeti ise DBP İl Örgütü binasında 7’nci gününde sürdü. Nöbeti gün içinde kentteki siyasi partiler, STK'ler ve çok sayıda kişi ziyaret etti. Nöbette sık sık "Bijî berxwedana zîndanan”, “Direne kazanacağız”,  “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.
Nöbet eylemcileri arasında yer alan Barış Annesi Sabahat Acar, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için tutsakların 74 gündür açlık grevinde olduğunu, cezaevlerindeki direnişin dışarıya da yansıması gerektiğini ifade etti.
Baskı ve zulme karşı direnmenin insanlığın gereği olduğunu söyleyen Sabahat Acar, “Verilen direnişi büyütmeleri halinde AKP iktidarının izlediği politikalarda geri adım atmak zorunda kalacağını” söyledi.
Eylemcilerden Mevlüde Onar ise “barışın gelmesi için İmralı kapılarının açılması” gerektiğini ifade etti.


İZMİR
Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde İzmir'de başlatılan Adalet Nöbeti ise 20'nci gününde.
DEM Parti Çimentepe Temsilciliği'nde sürdürülen Adalet Nöbeti'ni partinin Manisa İl Örgütü yöneticileri, tutsak yakınları ve halk ziyaret etti. Adalet Nöbetinde yer alan Burdur Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ndeki tutsak Mehmet Nezir Gümüş'ün annesi Hanife Gümüş, "Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın, özgürlüğü sağlansın. Hasta tutsaklar bir an önce serbest bırakılsın. Cezaevlerinden cenaze çıkmasını istemiyoruz” diye konuştu.

 
MERSİN
Mersin’de ise Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından dernek binasında sürdürülen Adalet Nöbeti, 67’nci gününe ulaştı.


ADANA
Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, 67'nci gününde dernek binasında devam etti. Nöbeti bugün DEM Parti Yüreğir İlçe Örgütü yöneticileri devraldı.

 
İSTANBUL 
Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER), öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 58’inci gününde sürüyor. Eylemin devam ettiği DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasına, “Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartı asıldı.
Nöbeti, DEM Parti Arnavutköy, Ataşehir, Ümraniye ilçe yöneticileri ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (ANYAKAY-DER) yanı sıra birçok kişi ziyaret etti.

 Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden Nesime Karakaş, savaşın durması için Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirtti.

Nöbete destek veren Menekşe Gökçe de “Başta annelerin mücadelesini saygıyla selamlıyorum. Zindanlarda başlatılan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Tecridi kırmak için annelerimiz de destek amaçlı böyle bir hamle başlattı. Her kesime sorumluluk düşüyor”  ifadelerini kullandı. Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretinde bulunan Yavuz Kahraman da savaş politikalarına tepki gösterdi.


MÊRDÎN
Mêrdîn’de DBP İl Örgütü binasında başlatılan Adalet Nöbeti sürüyor. Çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Adalet Nöbeti'nde anneler ve ziyaretçiler şarkılar söyledi.