Adalet Nöbetleri: Eylemleri sahiplenelim, Abdullah Öcalan'ı özgürleştirelim

Birçok kentte devam eden Adalet Nöbetlerinde, "Sayın Öcalan'ı mücadelemizle, özgürleştireceğiz” mesajı verilirken, eylemleri sahiplenme ve ortak mücadele çağrıları yapıldı.

Tutsak yakınları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için birçok kentte Adalet Nöbetlerini sürdürüyor.

WAN

Wan’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında devam eden Adalet Nöbeti, 45’inci gününe girdi. Nöbet eylemini Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi’nde oturan yurttaşlar, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emekli-Sen yöneticileri ile çok sayıda kişi ziyaret etti.

Nöbet eyleminde konuşan Selimbey Mahallesi sakinlerinden Murat Döner, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan kampanyaya değinerek, “Ne olursa olsun Sayın Öcalan'ı mücadelemizle, birliğimizle ve gücümüzle özgürleştireceğiz. Özgürleşene kadar direneceğiz. Türkiye'de Türk halkının hakları ne ise Kürt halkı da aynı haklara sahiptir” ifadelerini kullandı. TJA aktivisti Dilan Yıldız da, “Hep birlikte olalım, tutsaklara, İmralı'ya ses olalım. Devam eden tecridi kıracağız ve Sayın Öcalan'ı fiziki özgürlüğüne kavuşturacağız” diye belirtti.

ADANA

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan eylem, 46'ncı gününde sürüyor. DEM Parti Yüreğir İlçe Örgütü yöneticileri bugün eylemcileri ziyaret etti. "Bijî berxwedana zindanan" sloganlarının atıldığı etkinlikte, erbaneler eşliğinde ezgiler seslendirildi.

DEM Parti Yüreğir İlçe Örgütü yöneticilerinden Ramazan Cengiz, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylemde olduklarını ifade ederek, tüm kesimleri mücadelelerine destek vermeye çağırdı.

İZMİR

İzmir'de, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ile Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti 11'inci gününde sürdü. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ege Bölge Temsilciliği'nde devam eden nöbeti Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Karşıyaka İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak bulunan Nezir Gümüş'ün annesi Hanife Gümüş, "Sayın Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecrit son bulsun. Ailesi, avukatları 3 yıldır görüşemiyor. Durumu nedir, kimsenin bilgisi yok. Bu politikaların artık son bulması gerekiyor” diye belirtti.

MÊRDÎN

Tutsak yakınlarının Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mêrdîn il binasında başlattıkları Adalet Nöbeti 12’nci gününde devam etti. Barış Annesi Hacire Aksoy, şunları belirtti: “Güzel günler önümüzde. Bu güzel yoldan da ayrılmayacağız. El ele vererek tutuklularımızı cezaevinden çıkaralım. Başkanımız Apo’nun da bırakılmasını istiyoruz. Selahattin Demirtaş ve arkadaşları hepsi bırakılmalı. El ele verelim, birbirimizin elini bırakmayalım. Bir olduğumuzda bunları aşacağız.”

İSTANBUL

İstanbul'da tutsak yakınları tarafından başlatılan  Adalet Nöbeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sancaktepe İlçe Örgütü binasında 37’nci gününde devam etti. Ziyaretlerle süren nöbet eyleminde, stranlar seslendirildi.

Halk, eylemin amacına dikkat çekerek, tüm halklara ortak mücadele çağrısında bulundu.

AMED

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 45 gündür Adalet Nöbeti eyleminde olan tutsak yakınlarının Amed’deki eylemi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rezan İlçe Örgütü binasında devam etti. Üzerinde Kürtçe ve Türkçe, “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlüklerin giyildiği nöbet eylemi, ziyaretlerle sürdü.

Eylemde, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atıldı.