Adalet Nöbetleri’nde adalet için tecridi kırma çağrısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununa demokratik çözüm talepleriyle birçok kentte yürütülen Adalet Nöbeti, geniş katılımla ve güçlü mesajlarla sürüyor.

ADANA’DA 68. GÜN

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından 68 gündür sürdürülen Adalet Nöbeti'nde, Barış Anneleri ve DEM Parti Yüreğir İlçe Örgütü devraldı. Barış Annesi Binnaz Karakaş, Adalet Nöbeti'nde, "Adalet için tecridi kıralım, zindanlara ses olalım" mesajını iletti.

MERSİN’DE 68. GÜN

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti, Mersin'de 68. gününe ulaştı. Nöbette DEM Parti yöneticileri ve Barış Anneleri yer aldı. Eylemciler, "Bijî berxwedana zindanan" ve "jin, jiyan, azadî" sloganlarıyla taleplerini dile getirdi.

AMED’DE 67. GÜN

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde devam eden Adalet Nöbeti, DEM Parti Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında 67. gününde devam ediyor. Nöbete destek için Dîlok’tan gelen hasta tutsak Şaban Kaygusuz'un annesi Durri Kaygusuz ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ile Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) yöneticileri ziyaret gerçekleştirdi.

WAN’DA 67. GÜN

Wan'da 67. gününe giren Adalet Nöbeti'nde, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde devam ediliyor. Nöbette yer alan eylemcilere destek ziyaretleri sürüyor. Barış Annesi Fatma Serhatlı, ziyarette, "Bu eylemin başarıya ulaşması adaleti getirecek" şeklinde mesaj verdi.

MÊRDÎN’DE 34. GÜN

Mêrdîn'deki Adalet Nöbeti’ni Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Özgürlük Yürüyüşü’nü destekleyen siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri ziyaret etti. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ziyarette yaptığı konuşmada, "Siz Kürt halkına, bu halkın özgürlüğüne öncülük ettiniz. Bugün özgürlük yürüyüşçüleri sizin sesinize kulak verdi, 9 gündür yürüyor. Bu irademiz, inancımız milyonlara ulaşacak. Kürt halkı özgür olana ve Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar bu yürüyüşümüz devam edecek" dedi.

İZMİR’DE 21. GÜN

Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde İzmir'de başlatılan Adalet Nöbeti, 21. gününde devam ediyor. Nöbette, "Adalet için tecridi kaldıralım, barış için zindanlara ses olalım" mesajları veriliyor.

Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak bulunan Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz, Adalet Nöbeti'nde yaptığı açıklamada, "Sayın Abdullah Öcalan 25 yıldır İmralı Cezaevi’nde tutuluyor. 3 yıldır kimseyle görüştürülmüyor. O İmralı’da olduğu sürece kimse rahat etmeyecek. Bu zulme karşıyız. Öcalan’dan bir ses gelmediği sürece biz de eylemimizi sürdüreceğiz" dedi.

İSTANBUL

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde İstanbul'da devam eden Adalet Nöbeti'ne DEM Parti Beşiktaş ve Çatalca ilçe örgütleri de ziyaret gerçekleştirdi. MATUHAYDER Yöneticisi Rıdvan Karataş, "Tecrit kalkana kadar eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.

ÊLIH’TE 9. GÜN

Êlih’te başlatılan Adalet Nöbeti 9. gününde devam ediyor. Nöbete katılanlar, Kürtçe ve Türkçe sloganlarla tecridin insanlığa karşı suç olduğunu vurguladı.