Adalet Nöbetleri sürüyor: Eylemleri büyütelim, tecridi kıralım

Adalet Nöbeti'ndeki anneler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için tecridin kırılması gerektiğini ifade etti, eylemleri büyütme ve sahiplenme çağırısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle çok sayıda kentte tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor.

Amed’de Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY- DER) öncülüğünde DEM Parti Rezan (Bağlar) ilçe binasında devam eden Adalet Nöbeti’ndeki anneler, İmralı tecrit sistemini kınayarak bir an önce tecridin kalkması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

BARIŞ VE ADALET İSTİYORUZ

Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Muhammet Kartal'ın annesi Afife Kartal, “Geçen hafta oğlumun açık görüşüne gittim, moralleri gayet yerindeydi. Maalesef cezaevi yönetiminin onlara karşı bir baskısı, zulmü ve haksızlığı var. Benim oğlum açlık grevlerinde kaldığı 10 gün süre içerisinde 6 kilo verdi. Cezaevi yönetimi açlık grevinde olanlara yönelik uygulaması gereken prosedürleri maalesef uygulamıyor. Açlık grevindeki tutsaklara su ve tuz verilmiyor. Tutsaklar da suyu çeşmeden içmek zorunda kalıyor. Biz adalet istiyoruz. Biz anneler adalet, adalet, adalet diyoruz. Bizler Önder Apo'la avukat ve ailesinin görüşmesini istiyoruz. Önderimiz üzerinde uygulanan tecridin kırılmasını istiyoruz. Önder Apo'ya uygulanan tecrit kırılırsa çocuklarımız üzerinde uygulanan tecritte kırılacak. Biz sadece adalet ve barış istiyoruz. Çocuklarımızın başlattığı açlık grevi devem ettiği sürece bizlerde Adalet Nöbeti‘ne devam edeceğiz. Gelin birlikte bu eylemi büyütelim” şeklinde konuştu.

BU ZULMÜ KABUL ETMİYORUZ

Başlatılan Adalet Nöbeti için destek çağırısında bulunan Zekiye Yılmaz ise, “Türkiye’de olan bu İşkencenin bitmesini istiyoruz. Bu ülkede adalet var diyorlar ama biz bu adaleti görmüyoruz. Cezaevinde bulunan insanların hakları neyse bu haklar çocuklarımıza da verilsin istiyoruz. Bizimle düşmanlık hukuku içerisindeler. Çocuklarımız zindanlarda işkence ve zulüm görüyor. Biz anneyiz, çocuklarımızı öyle görünce yüreğimizi dayanmıyor. Çocuklarımızı haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutuyorlar. Biz anneler olarak mücadele edeceğiz ve bu zulmü kabul etmedik etmeyeceğiz. Çocuklarımız direnişine destek olmak için buradayız. Çocuklarımızın talepleri karşılanana kadar Adalet Nöbetini bırakmayacağız” dedi.

TECRİT İNSANLIK SUÇUDUR

İnsanlık suçu olan tecridin kırılması gerektiğini vurgulayan Fatma Adak, “Önder Apo bugün tecrit altında, bunu kınıyoruz. Bugün cezaevlerinde bulunan politik tutsakların tecrit altında tutulan anlayışı kabul etmiyoruz. Öncelikle Önderimiz ve tutuklu olan çocuklarımız üzerinde uygulanan tecridin kaldırılmasını istiyoruz. Bizler cezaevlerinde bulunan çocuklarımıza destek için buradayız. Buradan bütün halkımıza çağırı yapıyorum gelin mücadelemize destek verin. Devletin bize yaptığı zulümdür, bu zulmü kabul etmiyoruz. Kürt halkı gelsin Önderine ve iradesine sahip çıksın. Ve inanıyorum ki mücadelemiz başarıyla sonuçlanacak” şeklinde konuştu

MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen mutlak tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade eden Fatma Çağır da, “Cezaevlerine sirayet eden tecridin kalması için buradayız. Anneler olarak bunun için buradayız. Cezaevinde bulunan çocuklarımız Önder Apo için açlık grevine girdiler. Bizler de onlara destek için buradayız. Çocuklarımızın cezaevlerinde, bizler de dışarıda mücadele etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.