Adalet Nöbetleri: Tecridi kabul etmiyoruz ve kıracağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbetlerinde, "Tecridi kabul etmiyoruz ve kıracağız" mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için 27 Kasım’da cezaevlerinde başlayan açlık grevi sürüyor. Açlık grevinin ardından birçok kentte başlatılan Adalet Nöbetleri de devam ediyor.

 
AMED
Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Amed’de başlatılan Adalet Nöbeti 68'inci gününde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( DEM Parti) Rezan (Bağlar) İlçe Örgütü binasında devam etti.
Eylemcileri Amed Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ziyaret etti.
Amed Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına konuşan Mele Yusuf Andan, tecrit sisteminin İslamiyet'te yerinin olmadığını ifade etti. Andan,  “Eğer sizin sisteminizde insanlar tecrit ediliyorsa, öldürülüyorsa ve açlık grevine girmek zorunda bırakılıyorsa ve siz buna sessiz kalıyorsanız vicdansızsınız demektir" dedi.
Eylem sloganlar ve Kürtçe şarkılar eşliğinde devam etti.


ÊLIH
Êlih’te başlatılan Adalet Nöbeti de 10’uncu gününde DBP İl Örgütü binasında sürüyor. Nöbeti sahiplenmek için gelen ziyaretçiler cezaevlerinde devam eden baskı ve zulüm politikalarının toplumun her kesimine yayıldığına dikkat çekerek, dayanışmanın önemine değindi.

 
MÊRDÎN
DBP Mêrdîn İl Örgütü binasında sürdürülen Adalet Nöbeti’ni 78’liler Derneği üye ve yöneticileri ziyaret etti. Şarkılar ve şiirler eşliğinde sürdürülen Adalet Nöbeti’nde ziyaretçiler ve eylemciler Öcalan’ın özgürlüğüne dair sohbet gerçekleştirdi. 78’liler Derneği adına söz alan Arif Turğay, Adalet Nöbeti’ni desteklediklerini belirterek, Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan nöbet eylemini büyüteceklerini vurguladı.

 
WAN
Wan'da Adalet Nöbeti 68'inci gününde devam etti. Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde sürdürülen nöbete, Yali ve Selimbey Mahallesi sakinleri katılarak destek verdi. Yalı Mahallesi sakinlerinden Şadiye Aktı, yaptığı konuşmada tecridi kınadıklarını belirterek, Adalet Nöbeti’nde yer alanları selamladı. Aktı, “Tecrit, Sayın Öcalan şahsında bütün cezaevlerine ve topluma yayılmış durumda. Bu durumu kabul etmiyoruz. Tecrit derhal kaldırılsın” diye konuştu.

 
İSTANBUL
İstanbul’da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde 13 Aralık 2023’te başlatılan Adalet Nöbeti 60’ıncı gününde DEM Parti Esenyurt İlçe Örgütü binasında devam etti. Eylemin gerçekleştirildiği salona, “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım”, “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartı asıldı.  Adalet Nöbeti eylemine, Birleşik İşçi Hareketi (BİH), Demokratik İslam Kongresi (DİK), DEM Parti Beyoğlu İlçe Örgütü’nün yanı sıra çok sayıda kişi ziyaret etti. 
BİH üyesi Arzu Baysungur, tutsak yakınlarının direnişin değerli olduğunu belirterek, tecridin bir insanlık suçu olduğunu vurguladı. DİK üyesi Ekrem Baran da PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi lanetlediklerini belirterek, “Siyasal İslam'ın getirdiği hukuksuzlukların hiçbir kitapta yeri yoktur. Sayın Öcalan üzerinde ki tecridi lanetliyoruz” dedi. Adalet Nöbeti, Kürtçe şarkılar ve sloganlarla devam etti.