Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri sürüyor.

Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle çok sayıda kentte tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemleri devam ediyor.

 

ADANA 

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) tarafından başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, 42'nci gününde sürüyor. Barış Anneleri'nin öncülük ettiği eyleme bugün de ziyaretler sürdü. Eylemde "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana zindanann" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları atıldı.

 

İSTANBUL

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğündeki eylem 33’üncü gününde devam ediyor. İstanbul Sancaktepe’deki Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) binasındaki eylemde, tutsak yakınları üzerinde Kürtçe ve Türkçe “Tecrit insanlık suçudur” yazılı önlükler giydi. Sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı atılan eyleme, DEM Parti Çekmeköy İlçe Örgütü yönetimi ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden (ANYAKAY-DER) çok sayıda kişi katıldı. 

ANYAKAY-DER Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Hüseyin Avras, yüzlerce tutsağın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için açlık grevine girdiğine dikkat çekti. Avras, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında cezaevlerinde açlık grevine girildi. Yüz binlerce Kürt’ü temsil eden Sayın Öcalan ile diyaloglar kesilmiş. Hiçbir ahlakta yeri olmayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz cezaevlerinde cenazelerimizin çıkmasını istemiyoruz” diye konuştu. Hüseyin Avras,  mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.