Adliye eylemi bahane edilerek gözaltına alındılar: Kötü muamele ve ters kelepçe

İstanbul'da gözaltına alınanların sayısı 93'e çıktı. Gözaltındakilerin kötü muameleye uğradığı ve ters kelepçeyle hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına dönük 6 Şubat'ta gerçekleşen ve iki eylemci ile birlikte bir sivilin hayatını kaybettiği silahlı eylem bahane edilerek gözaltına alınanların sayısı arttı.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu, İdil Kültür Merkezi ve Halkın Gücü TV’in de aralarında olduğu birçok adrese eylem bahane edilerek baskınlar yapıldı ve şimdiye kadar 93 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Sarıyer Şube yöneticisi Şimal Deniz, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesi aileleri ile 2 yılı aşkın süredir ev hapsinde olan Ayten Öztürk de bulunuyor.

Gözaltında bulunanlara yönelik avukat kısıtlılığının sonlanmasının ardından müvekkilleri ile görüşen avukatlar, gözaltındakilerin, parmak izlerinin alınması sırasında kötü muamele ile karşılaştığı, sağlık kontrolü için hastaneye ters kelepçe takılarak götürüldüğünü bildirdi.

Gözaltına alınanların ifade işlemlerine bugün başlanması bekleniyor.