Akbelen’de halka saldıran jandarma vekil Çubuk’u darp etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun incelemelerde bulunduğu Akbelen Ormanı’na girmek isteyen halka jandarma saldırdı. TOMA’nın önünü kesen Yeşil Sol Parti Milletvekili Burcugül Çubuk, darp edilerek gözaltına alınmak istendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akbelen’deki orman katliamına karşı direnen İkizköylüleri ziyaret etti. Ziyaret öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Direniş alanını abluka altına alan polis ve jandarmaların alana giren İkizköylülere üst arama dayamasında bulunması dikkat çekti. Bu keyfi uygulamaya isyan eden İkizköy sakini Melahat Çulha, şöyle tepki gösterdi: “Üstümü arıyorlar. Cinayet mi işledim? Ekmek aldım geldim. 60 yıldır buranın yerlisiyim, benden kimlik alamazsınız! Yazıklar olsun bu devlete.”

İSTANBUL VE İŞÇİLER DESTEĞE GELDİ

Orman katliamına karşı dayanışmanın giderek büyüdüğü Akbelen’de, direnişteki İkizköy halkına İstanbul’dan destek geldi. İstanbul’dan Akbelen direniş alanına gelen yaşam savunucuları, büyük bir coşkuyla karşılandı. Gelenler arasında HDP Kadıköy Eşbaşkanı Koray Türkay da vardı. DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi işçilerin de destek verdiği Akbelen direnişçilerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti. Arbede yaşandığı ziyaret sırasında İkizköylüleri teker teker söz alarak yaşadıkları zulmü anlattı.

HALKA SADIRAN JANDARMA, VEKİL ÇUBUK’U DARP ETTİ

Davanın takipçisi olacağını belirten Kılıçdaroğlu’nun ziyaret sonrası ormanda incelemelerde bulunmak yerine resmi aracına binmesi büyük tepki topladı. Aracın önüne geçip durduran yaşam savunucuları, Kılıçdaroğlu’nun doğa katliamını belgelemesini istedi. Israrlar sonucunda ormanda inceleme yapmak üzere jandarma ablukasının olduğu noktaya giden Kılıçdaroğlu ile birlikte içeriye girmek isteyen halk ise jandarma tarafından engellenmek istedi. Bu keyfi uygulamaya barikatlara yüklenerek protesto eden kitleye polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Saldırıyı engellemek için su sıkan TOMA’nın önünü kesen Yeşil Sol Parti Milletvekili Burcugül Çubuk, darp edilerek gözaltına alınmak istendi.

MAHMUT TANAL’DAN PROVOKASYON!

Jandarma saldırı karşısında geri adım atmayan kitle ise defalarca barikatı zorladı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın kalabalığa seslenirken, “Siz mağdursunuz ama polis ve jandarma da mağdur” demesi tepkiye neden oldu. Yuhalanan Tanal, direnişçilerden birine, “Sizin gibi insanlar yüzünden iktidarı kaybettik. AKP’nin provokatörüsün” demesi dikkat çekti. Protesto edilen Tanal, direniş alanından ayrıldı.