Akbelen’den uluslararası kamuoyuna çağrı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen’de doğa talanına karşı 11 gündür direnen İkizköylüler, uluslararası kamuoyunu ekokırıma karşı kendileriyle dayanışma içerisinde olmaya çağırdı.

Kömür ocağı için ağaçların kesildiği Akbelen’deki direniş 11’ncü gününde devam ederken Aydın'dan Efeler Kent Konseyi, Kızılköy Çevre Derneği ve kadın örgütleri temsilcileri nöbet alanındaki direnişçileri ziyaret etti.

Köylülerden Nejla Işık, ziyaret sırasında, “Bu gözü dönmüş şirketlerin karşında toprağımızı, zeytinlerimizi, her şeyimizi korumak için mücadelemize devam edeceğiz. Akbelen Ormanı’nın verimli toprağı daha duruyor, yine yeşertebiliriz” dedi.

İkizköy Komitesi ise, uluslararası kamuoyunun dikkatini Akbelen’e çekmek için İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Fransızca açıklama yayımladı.

Akbelen’de yaşanan duruma ilişkin bilgi verilen metinde “Akbelen Ormanı’nı mutlaka korumalıyız. Bu nedenle bu katliam ne pahasına olursa olsun durdurulmalıdır" denildi.  

İspanya’daki Barselona Futbol Kulübü’ne de seslenen köylüler, şunları belirtti: "Barselona futbol takımının yeni stadyum inşaatı ihalesini Limak Holdinge verdikleri bilgisini aldık. Barselona ekibine çağrıda bulunuyoruz; bizimle dayanışma içinde olun ve bu ihaleyi iptal edin. Ekolojik mücadelemiz tüm canlılar için refah dolu bir yaşam sağlamayı amaçlamaktadır.  Ekolojik mücadele, demokratik mücadelenin merkezinde yer alır.  Bu nedenle çağrımız demokrasiye inanan herkesedir.  Sesimiz olun ve bu mesajı tüm dünyaya yayın. Bu eko kırımı durdurmak için bizimle dayanışma içinde olun.”

Bu arada, 2 Ağustos Çarşamba günü Akbelen Ormanı'nın tel örgülerle çevrilmek istenmesine tepki gösteren ve asker şiddetine maruz kalarak gözaltına alınan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencisi Tuğulka Köseoğlu, sevk edildiği savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.