AKP’li Belediye Başkanı Geylani silahlı çetelerle Tetwan’da terör estiriyor

AKP’li Tetwan Belediye Başkanı etrafına topladığı silahlı çetelerle Tatvan’da terör estirmeye başladı. Geylani, Tatvan Belediyesi’ni yolsuzluk ve usulsüzlük yoluyla ile AKP’nin rant merkezi haline getirdi.

AKP ve yandaşları Kurdistan’da devletin gücüyle kurduğu çetelerle gazetecilere, halka saldırırken, diğer taraftan da halkın malını yolsuzluklarla yandaşlarına peşkeş çekiyor.

AKP'li Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani ve AKP’li yöneticiler belediyeye ait tüm taşınmazları usulsüzlük yoluyla yandaşlarına sattı. Yolsuzluğu ortaya çıkaran Gazeteci Sinan Aygül’e ise silahlı korumaları aracılığıyla saldırdı. Korumaların saldırısı sonucu ağır yaralanan Gazeteci Aygül daha sonra hastaneye kaldırıldı. Aygül, ayrıca korumalar tarafından ölümle tehdit edildi. 

GEYLANİ’NİN YOLSUZLUKLARI NEDENİYLE İSTİFA ETTİLER

Tetwan’da adeta mafya babası, çete başı olan Emin Geylani’nin yolsuzlukları nedeniyle kendi partisinin belediye encümenleri bile istifa etmek zorunda kaldı. 2019 Bedlîs yerel seçimlerinde AKP’den Tetwan Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Cezmi Taşdemir ve Nedim Balkın, Tetwan Belediye Başkanı Emin Geylani’nin yaptığı yolsuzluk nedeniyle AKP’den istifa etti.

BELEDİYE AKP’LİLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Emin Geylani’nin yolsuzlukları saymakla bitmiyor. Bedlîs ve Tetwan’da adeta çeteleşen ve mafya babası olan Geylani, AKP Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Murat Eren’e belediyede çalışmamasına ve girişi olmamasına rağmen her ay düzenli ödeme yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Geylani’nin bir diğer usulsüzlüğü ise belediyeye kendi yandaşlarını alması. Belediyenin işe aldığı sözleşmeli beş personelden üç ismin ortak özelliği, AKP'li siyasilerin birinci derecede akrabası olmasıydı. 

2021 yılı Temmuz ayında Tatvan Belediyesi yine İŞKUR üzerinden alım yapmış ancak alınan yaklaşık 50 personelin milletvekilleri, belediye başkanı ve meclis üyelerinin yakın akrabaları olduğu ortaya çıkmıştı.

BELEDİYENİN TÜM MALLARINI SATTI

Geylani, etrafında topladığı devletin paralı çeteleriyle terör estirmeye başladı. Gazeteci Sinan Aygün’ün, “Tatvan Belediye Başkanı Emin Geylani, giderayak belediyenin çarşı merkezinde elinde kalan tek ve en değerli yeri de satıyor. Son değerli parçanın alelacele satılmak istenmesinin sebebi, geçenlerde ilginç bir şekilde kimsenin katılmadığı, yaklaşık maliyeti 69 milyon olan ancak katılan tek firmaya 75 milyona verilen işin bedelini ödemek için mi?” paylaşımı sonrası Geylani’nin silahlı çetelerinin saldırısına uğradı ve ölümle tehdit edildi.

SİLAHLA DARP EDİLDİ, ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

Bir süredir belediyenin yolsuzluklarını ve arazi satışlarını yazan Gazeteci Sinan Aygül, AKP’li Tatvan Belediyesi Başkanı Emin Geylani’nin korumalarının saldırısına uğradı. Kafasında ve vücudunun birçok yerinden darp edilen Aygül, hastaneye kaldırıldı.

Aygün, sanal medya hesabında, “Biraz önce Tatvan'da belediye başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfrederek, ‘Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’ diye tehdit ettiler. Tatvan Devlet Hastanesine götürülüyorum” diye yazdı.